Benzínová kosačka s pojazdom Riwall PRO RPM 5340 Pro

Multifunkčné benzínová kosačka 4 v 1 s pojazdom RPM 5340 Pro. Najmodernejšia konštrukcia kosačky vytvorená poprednými nemeckými inžiniermi, špecialistami na záhradnú techniku. Veľmi silný a tichý motor so systémom OHV, ľahkým štartovaním a automatickým sytičom. Medzi výhody tohto motora patrí nízka spotreba a dostatok výkonu aj vo vyššej tráve. Kosačka má tiež "Auto Choke system" - pred štartom nie je potrebné žiadne pumpovanie benzínu, len prídete a naštartujete. Špičková francúzska prevodovka GT Transmission je dimenzovaná pre dlhé roky bezstarostného prevádzky. Nové hlboké šasi konštruované s využitím najmodernejších počítačových simulácií, špeciálne navrhnuté na perfektné zber trávy aj lístia. Excentrický tvar šasi umožňuje zbierať trávu aj veľmi blízko obrubníkov, múrikov a pod.

Zospodu kosačky je umiestnený hrebeň na trávu pred nožom narovnáva, vďaka čomu je strih oveľa rovnejšie a precíznejšie. Zadná zásterka Vás potom nielen chráni pred odletujúcimi kamienkami, ale aj porovnáva trávu za kosačkou do jedného smeru. V prípade potreby možno v priebehu pár sekúnd kosačku vďaka štandardne dodávanému príslušenstvo premeniť na mulčovaciu stroj alebo kosačku s bočným či zadným vyhadzovaním.

Predné aj zadné kolesá s veľkým priemerom zaisťujú pohodlnú jazdu aj na nerovnom povrchu a prispievajú k ľahkej manévrovateľnosti stroja. Kryty kolies sú navrhnuté tak, aby nielen dobre vyzerali, ale dali sa aj ľahko čistiť.

Špeciálna vzorka kolies má výborné záberové vlastnosti, takže možno s istotou kosiť aj na vlhkej tráve alebo vo svahu. Mohutný hliníkový držiak riadidiel nielenže skvele vyzerá, ale aj tlmí vibrácie prenášané do riadidiel, má integrovaný systém nastavenia výšky riadidiel do troch polôh a sú z neho vyrobené aj nezničiteľné ozubmi výškového nastavenia kosenia s vyznačenými číslicami 1 až 7, pre ľahké zapamätanie.

Objemný kôš s indikátorom plnosti je celoplastový, takže sa ľahko umýva a udržiava, vďaka jednoduchému zámku sa ľahko nasadzuje na kosačku a vďaka hornému a zadnému pevnému madlu sa s ním pohodlne vyprázdňuje aj úplne naplnený kôš. Konštrukcia koša usmerňuje prúd vystupujúceho prúdu vzduchu do strán a nie dozadu, čo je veľmi príjemné pre osoby trpiace alergiami na trávy. Pre ľahký transport a skladovanie sú riadidlá rýchlo sklopné a predok kosačky je opatrený veľkým pohodlným držadlom. Šasi kosačky je navrchu opatrené tryskou, vďaka ktorej stačí pripojiť rýchlospojkou bežnú hadicu s vodou, nechať kosačku chvíľu bežať a vnútro šasi je čistý. Podmienky predĺženej záruky nájdete tu .

Technické parametre:

Typ motora: T 575 OHV, 4 takt
Objem motora (ccm): 173
Výkon motora - maximálna (kW/HP): 2,9/4
Záber (cm): 53
Objem koša (l): 65
Nastavenie výšky kosenia: central, 7 pozícií, 25-75 mm
Podvozok: oceľ, extra vysoký
Priemer kolies (mm): 200/280
Guličkové ložiská: Áno
Plne zložiteľná ergon. riadidlá: Áno
Mulčovanie: Áno
Indikátor plného koša: Áno
Bočné vyhadzovanie: Áno
Bočné deflektor: Áno
Objem palivovej nádrže (l): 1
Objem olejovej náplne (l): 0.6
Hmotnosť (Kg): 39.00