Rámová elektrocentrála 5500 W s regulací AVR SG 7000

Existuje mnoho dôvodov, prečo sa rozhodnúť pre nákup elektrocentrály. Stále existuje veľa oblastí, kde prúd nie je k dispozícii, inokedy hrozí pri výpadku energie veľké hmotné straty, ľudia potrebujú elektrinu u svojich záhradných domčekov, chatiek, karavanov, lodí, nevyhnutný je prísun energie na stavbách.

Elektrocentrála od Scheppachu SG 7000 je top modelom v rade elektrocentrál s veľmi širokým záberom použitia. Trvalý výkon 3600 W a možnosť trojfázového výstupu 400 V dáva užívateľovi možnosť napájať väčšinu bežne používaných spotrebičov alebo strojov s elektromotorom. Tzn. elektrospotrebiče odporového typu (žiarovky, vykurovacie telieska, kávovary ap.), ale aj väčšinu elektrospotrebičov indukčného typu, u ktorých je nutné počítať s väčšou výkonovou rezervou kvôli rozbehu a stratám vo vinutí elektromotora pri prevádzke (ručné el. náradie, vŕtacie či búracie kladivá, el. čerpadlá, stroje s väčšími elektromotory a pod.).

Pre kvalitu elektrocentrály je kľúčovým prvkom motor a alternátor. Scheppach používa alternátory certifikované aj pre použitie s motormi Briggs & Stratton a motory certifikované nemeckou skúšobňou TÜV pre 300 hodinový nepretržitý záťažový test. Navyše sú elektrocentrály Scheppach vybavené špičkovou kvalitou napájania s automatickou reguláciou AVR (Automatic Voltage Regulator), takže nepoškodí ani spotrebiče náročnejšie na kvalitu napájacieho prúdu. Veľká nádrž 25 l je chránená aj zhora rámovou konštrukciou a dovolí užívateľovi niekoľkohodinové bezstarostný prevádzku. Veľké nafukovacie kolesá a obojručné madlo výrazne uľahčujú transport stroja.

Podmienky predĺženej záruky nájdete tu .

Technické parametre:

Typ motora benzínový, 1-valec, 4-takt, vzduchom chladený
Objem motora (ccm) 389
Výkon motora - pracovné (kW/HP) 9,6/13
Výkon (max./trvalý)-e-centrály (kW) 5,5/3,6
štartovanie ručné
palivo bezolovnaté
Objem palivovej nádrže (l) 25
Objem olejovej náplne (l) 1.1
Spotreba paliva (centrály) (l/hod) 2,94
Doba prevádzky na nádrž (hod) cca 8,5
regulácia napájania automatická AVR
výstupné napätie 3x230V, 1x400V, 1x12V
Výstupná frekvencia (Hz) 50
Ochrana proti preťaženiu áno
Ochrana pri nedostatku oleja áno
voltmeter áno
trieda ochrany IP 23
Hmotnosť (Kg): 84.50
Rozmery (cm): 70 x 50 x 57