MIG 214 DUAL PULS multifunkčný Invertorový zvárací poloautomat MIG/MAG -MMA/230V/50Hz

Magnum MIG 214 DUAL PULS LED invertorové zváracie zariadenie

TECHNICKÝ POPIS:
Zváracie zariadenie Magnum MIG 214 Dual Pulse Synergi, je moderný, vysoko kvalitný zvárací stroj napájaný jednofázovou sieťou 230V/50Hz s jednoduchým, ale aj s dvojitým pulzom, ktorý vám ponúkne plné synergické riadenie, vrátane dvojitého pulzu, čo je v tejto cenovej triede jedinečné. Všetko riadi výkonný procesor. V režime MIG/MAG máme možnosť aj manuálneho nastavenia, alebo použitia plne automatických synergických programov. Režimy na zváranie čiernej ocele, nerezovej ocele, alebo hliníka a jeho zliatin.

VÝHODY MODELU:
MIG 214 Dual Pulse je veľmi vysoké pracovné zaťaženie, až 60% v maximálnom nastavení zváracieho prúdu, až 200A. Jednoduchý, ale najmä dvojitý pulz. V praxi to znamená, že zariadenie umožňuje zváranie prvkov s hrúbkou približne 0,6 až 10 mm. Vysoká mobilita rariadenia, nízka hmotnosť a najmä vysoká úžitnosť s nízkymi obstarávacími nákladmi.

ŠTANDARDNÁ VÝBAVA:
Zvárací stroj MAGNUM MIG 214 Dual Puls Synergi s LED displejom Zvárací horák MB 15 - 3m
Elektródové kliešte s káblom
Zemniaci kábel so svorkou
Teflónový bowden do hrúbky drôtu max 1,2 mm
Prúdové prievlaky - 2 ks.
Náhradná rolňa 1,0/1,2 U pre hliníkové zváracie drôty - 1 ks.

POZOR: Tento model je možné zakúpiť aj v kompletnom Sete, tj s riaditeľným vozíkom, automatickou zváracou kuklou, plynovou fľašou, redukčným ventylom, hadicou plynu, zváracím drôtom atď. Všetky tieto vymenované súčasti nie sú štandardnou výbavou zváracieho stroja MIG 214 DUAL PULSE a je nutné si ich extra objednať.

Magnum MIG 214 DUAL PULSE SYNERGI má VŠESTRANNÉ POUŽITIE:
Zvárací stroj Magnum umožňuje zváranie metódami MIG/MAG, MMA a TIG Lift, je možné ho použiť v zámočníckych dielňach, opravovniach, alebo pri montážnych prácach atď. Model 214 umožní spojenie nízkolegovaných a nelegovaných ocelí, ľahko zvaríte: horčík, hliník, nikel, meď a ich zliatiny. MIG/MAG je metóda zvárania, ktorá používa elektrický oblúk generovaný medzi zváracou elektródou (čo je nepretržite vysúvaný drôt s podávačom) a zváraným materiálom. Tento proces prebieha pod ochrannou atmosférou aktívneho alebo inertného plynu, na tento účel sa najčastejšie používa oxid uhličitý, argón, hélium, alebo ich pomerové zmesi. Zariadenie Magnum je možné tiež použiť na spájanie tenkých plechov, alebo pozinkovaných plechov, najmä v automobilovom priemysle.

Možnosti nastavenia synergických programov pre MIG 214 DUAL PULS SYNERGI:

Fe - bežné ocele 0.8/1.0 mm - Plyn CO2/Ar+CO2
Ss - nerezovej ocele 308 a kyselinovzdornej 316 0.8/1.0 mm
Al - hliník a zliatiny hliníka AlMg5 alebo AlSi5 0.8/1.0 mm - Plyn Ar
Flux - zváranie trubičkovým drôtom 0.8/0.9/1.2 mm

POPIS DISPLEJA:
1. Multifunkčné tlačidlo - zvárací prúd, posuv drôtu, výber funkcií 2. LED displej 3. Multifunkčné tlačidlo - zváracie napätie, test plynu, výber metódy a nastavenia parametrov 4. Výber metódy zvárania 5. Výber metódy 6. Výber priemeru drôtu 7. Rýchly výber ovládania/spôsob ovládania

HLAVNÉ VÝHODY ZARIADENIA:
IGBT - vo zváracom zariadení boli použité moderné tranzistory, toto riešenie zaisťuje minimálne elektromagnetické rušenie, nízke straty energie v základných obvodoch, to všetko umožňuje zvýšenie účinnosti a spoľahlivosti zváracieho zdroja.
DUAL PULS:
Zváračka má funkciu synergického programovania s jednoduchým, ale aj dvojitým pulzom, vďaka čomu je možné dosiahnuť zvar najvyššej kvality, pri zváraní všetkých zvariteľných materiálov, najmä z nerezovej ocele a hliníka.
2T/4T - pri stlačení spúšťacieho tlačidla začína proces zváracej, po uvoľnení tlačidla sa proces zvárania okamžite zastaví - pri štvortakte sa pri stlačení a uvoľnení tlačidla spustí zvárací proces, pri opätovnom stlačení a uvoľnení tlačidla sa zvárací proces ukončí, čo je výhodnejšie riešenie pre dlhšie zvary.
FULL SYNERGY (plná synergia) - je moderný elektronický mikroprocesorový ovládač, ktorý automaticky nastavuje optimálne pracovné zváracie parametre v závislosti od priemeru drôtu, typu a hrúbky materiálu a ochranného plynu.
REG. INDUCTIVITY (FORC) - indukčná tlmivka, umožňuje zavedenie menej tepla na miesto zvárania. Plech sa nedeformuje a ochranná vrstva zinku nie je poškodená, čo je užitočné pri tvrdom spájkovaní, alebo zváraní tenkých a ultra tenkých materiálov.
Spájkovanie - metóda, ktorá sa do značnej miery podobá zváraniu MIG/MAG, ale dodávaná energia je v tomto prípade oveľa menšia. To znamená, že spájkovacie zváranie sa používa napr. na spojenie tenkých plechov potiahnutých vrstvou zinku. Popísaný spôsob je zvárací proces, pri ktorom sa taví spájka, nie materiál, s ktorým pracujeme. Druhá časť názvu, MIG/MAG vychádza z použitia metódy tavenia drôtu v elektrickom oblúku obklopenom ochranným plynom, ako aj z prípravy materiálu spájaným rovnakým spôsobom, ako pri tradičnom zváraní. Metóda spájkovaného zvárania sa však používa nielen na zváranie galvanizovaných oceľových plechov, ale aj tenkých plechov vyrobených z nerezovej ocele a ďalších rôznych spojení, okrem iného kyselinovzdorná oceľ, bežná oceľ, alebo medi a mosadze.
POINT WELDING (bodovanie) - funkcia MIG/MAG ktorú zriedka nájdete v tejto triede zariadenia. Model MIG 214 Dual Pulse vám umožňuje nastaviť režimy ručného režimu MODE SPOT, ktorý iniciuje tok plynu a spustenie zváracieho oblúka po stanovenú dobu, a automatický režim MODE CSPOT, kedy sa oblúk opäť preruší (doba pauzy od 0,1 do 25,5 s) .
BURN BACK - umožňuje nastavenie dohorenia zváracieho drôtu v prúdovom prievlaku, pred plynovou hubicou zváracieho horáka.
SPOOL GUN - špeciálny zvárací horák so zabudovaným podávačom drôtu. Používa sa hlavne v autodielňach a pri zváraní tenkých a ultratenkých plechov, je ideálny pre ťažko prístupné miesta a vo výškach. Cievka zváracieho drôtu je umiestnená v rukoväti pištole. Rukoväť má štandardný EURO konektor a ovládaciu zástrčku.
PRE GAS/POST GAS (predfuk a dofuk plynu) - úprava doby prietoku plynu pred zváracím procesom v rozsahu 0-10 s alebo prietoku plynu po zváracom procese, v rozsahu 0,1-50 s. Dlhší plynový štít účinne zabraňuje oxidácii zvaru.
NASTAVENIE PAMÄTE - 36 pamäťových kanálov vám umožní uloženie vašich vlastných programov.

Technické parametre

Napájanie : 230 V
Istenie: 16 A pomalé
Rozsah zvár. prúdu MIG: 30 - 200 A
Rozsah zvár. prúdu MMA: 20 - 200 A
Zaťažovateľ pri 60%: 200 A
Zaťažovateľ pri 100%: 155 A
Krytie: IP21S
Rozmery hx š xv: 480 x 210 x 375
Hmotnosť: 12,8 kg