Kompresor olejový Extol 2200W, 50l

Kompresor Extol je dvojpiestový olejový vzduchový kompresor s tlakovou nádobou s objemom 50l je určený na použitie všade tam, kde je stlačený vzduch potrebný, tj napr. na nanášanie farieb striekacou pištoľou, čistenie tlakovým vzduchom ofukovacou pištoľou, pieskovanie, olejovanie či umývanie zahmlievacou pištoľou, plnenie vzduchom plničom pneumatík, ďalej pre pohon pneumatického náradia s ohľadom na spotrebu vzduchu týmto náradím a plniacim výkonom kompresora a pod.

Vyrovnaný vysoký výstupný tlak 8bar a sací výkon 356l/min umožňuje poháňať širokú škálu pneumatického náradia. Pri tomto kompresore používame silný motor s príkonom 2200W, kompresor s dvoma piestami a väčšiu nádrž 50l , ktorá mu dáva väčšiu zásobu tlakového vzduchu, čo mu umožňuje pracovať so silnejšími pneumatickými strojmi, ktoré potrebujú veľký prietok vzduchu. Ako príklad je možné uviesť striekacie pištole na farbu s veľkými tryskami, silnejšie rázové uťahovače alebo väčšie uhlové brúsky.

Kompresor je vybavený dvoma manometre. Na jednom manometri sa zobrazuje hodnota tlaku v nádrži a na druhom je výstupný tlak. Pomocou regulačného ventilu je možné tento výstupný tlak presne nastaviť. Aby sme zvýšili životnosť stroja, používame na vstupe vzduchu odolné kovové filtre . Konštrukčné riešenie umožňujúce mazanie olejom zaručuje vyššiu výkonnosť a dlhšiu životnosť kompresora. Na nádrži je ventil na vypustenie kondenzátu. Jednoduchú manipuláciu s kompresorom zaisťujú kolieska a pevná rukoväť.

Technické parametre:
čas plnenia: 1:45min
hmotnosť : 40,6kg
max. tlak: 8 bar (0,8 MPa)
napätie/frekvencia : 230V/50Hz
objem nádrže: 50l
otáčky : 2850/min
plniaci výkon: 300l/min (4bar), 228/min (8bar)
príkon : 2200W
sací výkon: 356l/min
značka : EXTOL PREMIUM