ESAB Rogue ES 150i + káble

Invertorový zvárací zdroj Rogue ES 150i je robustný zdroj pre profesionálne zvárača. Je určený pre zváranie metódami MMA a TIG DC s dotykovým štartom LIFT ARC. Rogue ES 150i umožňuje zvárať kovové materiály ako sú nelegovanej ocele, legovanej ocele, zliatiny hliníka alebo liatina. V režime MMA (obalená elektróda) je rozsah zváracieho prúdu 20 - 150 A. Zvárať tak možno elektródami až do priemeru 3,2 mm.

Pre zaistenie excelentného zapálenie oblúka je zdroj vybavený nastaviteľnou funkciou HOT START, ktorá dočasne zvýši prúd na začiatku zvárania. Ďalšia nastaviteľnou funkciou je ARC FORCE, ktorá ovplyvňuje intenzitu prievaru a stabilitu oblúka. Obe funkcie sú k dispozícii iba v režime MMA (obalená elektróda).

Vďaka nízkej hmotnosti 6,8 kg, robustnému madlu a štandardne dodávanému ramennému popruhu je Rogue ES150i ľahko prenosný. Rogue ES 150i je kompatibilný s elektrocentrálami - podmienkou je výkon min. 7 kVA a automatická regulácia napätia.

Zdroj je chladený účinným ventilátorom, ktorý je v prevádzke len vtedy, ak je chladenie potreba. V opačnom prípade sa ventilátor automaticky vypne. Tým dochádza k menšiemu opotrebovaniu ventilátora, k zníženiu hlučnosti a k úspore elektrickej energie.

Ovládací panel zdroje Rogue ES 150i je jednoduchý a prehľadný. Tlačidlom na ľavej strane možno ľahko prepínať medzi zváracími metódami MMA a TIG (zvolená metóda je vždy indikovaná LED kontrolkou), dlhým stlačením tlačidla je možné prejsť na nastavenie doplnkových funkcií HOT START (HS) alebo ARC FORCE (AF). Veľkosť zváracieho prúdu a hodnoty doplnkových funkcií sa nastavujú centrálne umiestneným enkóderom, nastavované hodnoty sa zobrazujú na jasne čitateľnom displeji.

Zdroj je vybavený tepelnou ochranou proti prehriatiu. Pokiaľ dôjde počas zvárania k prehriatiu zdroje, zváranie bude ukončené a na ovládacom paneli sa rozsvieti kontrolka prehriatia. Akonáhle sa teplota zníži, je zdroj opäť pripravený na zváranie.

Funkcie pre metódu MMA

  • HOT START - uľahčuje zapálenie elektrického oblúka dočasným zvýšením prúdu (s možnosťou nastavenia)
  • ARC FORCE - zabezpečuje elektronicky stabilitu elektrického oblúka (s možnosťou nastavenia)

Funkcie pre metódu TIG

  • LIFT ARC - štart TIG oblúka ľahkým dotykom elektródy so základným materiálom - veľmi nízke opotrebenie volfrámové elektródy

Ostatné funkcie

  • Ventilátor podľa potreby
  • kontrolka prehriatia

rozsah dodávky

  • ESAB Rogue ES 150i
  • Kábel s držiakom elektródy Handy 200 - dĺžka 3 metre
  • Zemniaci kábel - dĺžka 3 metre
  • ramenný popruh

Technické parametre:

Metóda: MMA, TIG DC
Napájacie napätie: 1 x 230 V
Istenie: 20 A
Prúdový rozsah (MMA): 20 - 150 A
Zaťažovateľ ED 100% (MMA): 75 A
Zaťažovateľ ED 60% (MMA): 97 A
Zaťažovateľ ED 25% (MMA): 150 A
Prúdový rozsah (TIG): 10 - 150 A
Zaťažovateľ ED 100% (TIG): 75 A
Zaťažovateľ ED 60% (TIG): 97 A
Zaťažovateľ ED 25% (TIG): 150 A
Trieda krytia IP: 23 S
Rozmery (Š x D x V): 153 x 403 x 264 mm
Hmotnosť: 6,8 kg
Pripojenie zváracích káblov: 35 - 50