Zvárací invertor GAMA 1950L

Kompaktný, ľahký stroj určený na zváranie jednosmerným prúdom obaľovanou elektródou metódou MMA a netaviacou sa volfrámovou elektródou metódou TIG. Vďaka veľmi dobrým zváracím vlastnostiam, spoľahlivosti, nízkej hmotnosti, malým rozmerom a výbave sú stroje GAMA 1950L vhodné na profesionálne využitie vo výrobe, údržbe, na montážach aj v domácej dielni.

Stroje sú vybavené pre metódu MMA funkciami: HOT START uľahčujúce zapálenie elektrického oblúka zvýšeným prúdom o 30% na 0,5 sekundy, ARC FORCE zaisťujúce elektronicky stabilitu elektrického oblúka a ANTI STICK automaticky zabraňujúce rozžeraveniu elektródy poklesom prúdu na 10A pri jej jej ľahké oddelenie.
Stroj GAMA 1950A je pre metódu MMA vybavený funkciou SOFT START zabraňujúcou vypadávaniu ističov a prepaľovaniu slabších materiálov nábehom prúdu za 0,5 sekundy na nastavenú hodnotu a bezpečnostnou funkciou VRD, kedy pri jej zapnutí je na výstupných svorkách 15V namiesto 85V, ďalej pre metódu TIG funkcií LIFT ARC so štartom oblúka ľahkým dotykom s veľmi nízkym opotrebením volfrámovej elektródy , funkciou DOWN SLOPE, kedy po oddialení elektródy od zvaru klesne prúd za 3 sekundy na 8A a dôjde k vyplneniu konca zvaru bez vzniku krátera. Pre ľahké nosenie sú stroje vybavené popruhom.

Pri strojoch typov L je možné pri funkcii:

MMA-zváranie obalenou elektródou:
Nastavenie prúdu HOTSTARTu v %.
Nastavenie času trvania HOTSTARTu.
Plynulé nastavenie zváracieho prúdu.

DC TIG-zváranie netaviace sa volfrámovou elektródou:
Nastavenie doby dobehu zváracieho prúdu.
Nastavenie koncového prúdu.
Plynulá regulácia zváracieho prúdu.

Pulzné TIG-zváranie netaviace sa volfrámovou elektródou:
Nastavenie doby dobehu zváracieho prúdu.
Nastavenie koncového prúdu.
Nastavenie frekvencie pulzácie zváracieho prúdu.
Plynulé nastavenie zváracieho prúdu.

Parametre
Hmotnosť 6,5kg
Napájacie napätie 1 x 230V
Prúdový rozsah 10 - 190A
Rozmery 145 x 225 x 345mm

Zaťažovateľa: 25% - 190A
60% - 150A - 26V
100% - 130A - 25,2V