Skleník Lanitplast DODO 8x10 PC 4 mm zelený

Klasický robustný skleník vyrobený z masívnych elektrolyticky pozinkovaných ohraněných oceľových profilov vyrobených z plechu sily 0,6 mm (Ohranené profil = okraje profilu sú ohnuté späť o 180o - profil nie je nebezpečne ostrý a navyše ho ohnutý okraj veľmi výrazne spevňuje). Nosná konštrukcia skleníka je z vonkajšej strany nalakovaná vypaľovanou zelenou farbou odtieňa RAL 6005, z vnútornej strany je šedá farba. Jednotlivé diely konštrukcie sú vzájomne zoskrutkované.

Polykarbonát - dvojstenná doska sily 4 mm. Z dôvodu zaistenia maximálnej kvality tohto skleníka je presklenie vyrobené firmou LANIT PLAST, s.r.o. z komôrkového polykarbonátu Marlon (výrobca Brett Martin - Veľká Británia) alebo z polykarbonátu SUNLITE (výrobca Palram Europe - Veľká Británia / Nemecko). Polykarbonát má silný UV filter, takže nekrehne ani nežltne. Spoločnosť LANIT PLAST, s.r.o. je od roku 1999 jedným z najväčších oficiálnych dovozcov polykarbonátu do SR (ako regionálny partner ich výrobcov) a disponuje preto vlastnými technickými skúšobnými protokoly z českých štátom akreditovaných skúšobní. Ide tak o jedny z mála skleníkov na českom trhu, ktoré sú osadené kvalitným polykarbonátom s na krytie českou certifikáciou. Polykarbonát bol otestovaný Štátnym zdravotným ústavom ako zdravotne nezávadný.

Osvědčení SZÚ

Záruka 10 let na nerozbitnost polykarbonátu krupobitím

Model 8x10 má jedno strešné okno s veľkosťou š 68 x d 95 cm. Ďalšie strešné okná nemožno priobjednať.

Obsahom dodávky sú jednokrídlové dvere na 3 masívnych pántoch, opatrené pevnou západkou (svetlosť dverí je š 73 cm x 155/172 cm - vŕšok dverí je trojuholníkový), nosná konštrukcia, presklenie z vybraného polykarbonátu, 1x strešné ventilačné okno s manuálnym otváraním, všetok spojovací materiál. Ku skleníku je možné dokúpiť rad nadštandardného príslušenstva - regály, teplomery, vlhkomery, zavlažovacie zariadenia, elektrické odporové vykurovanie pôdy.

Skleník doporučujeme postaviť na pevnú nosnú podmurovku. Základový rám skleníku môže byť podložený napr. Betónovými prefabrikátmi, dlaždicami, tehlami alebo trámy. Skleník je nutné v každom prípade pevne ukotviť k základom, aby nedošlo k jeho poškodeniu vetrom. Pre ukotvenie je možné použiť napr. Skrutky s hmoždinkami (otvory v základnom ráme je nutné vyvŕtať, hmoždinky nie sú priložené) alebo použiť kotvu do zeme.

Skleník dodávame ako stavebnicu s podrobným montážnym návodom. Balené v nevratných kartónoch.

Prezentáciu skleníka môžete vidieť na videu tu: https://www.youtube.com/watch?v=V6HltRXbE2w

Test skleníka môžete vidieť na videu tu: https://www.youtube.com/watch?v=CtFCS6ZET40

Základný montážny postup ku skleníku môžete vidieť na videu tu: https://www.youtube.com/watch?v=VPJJfvBEP_A

Dôležité upozornenia:
1) Podmurovku stavajte až po zakúpení skleníka a po montáži základovej konštrukcie, kedy získate presné pôdorysné rozmery skleníka. Uvádzané rozmery skleníka sú max. Vonkajšie rozmery skleníka a nemôžu byť použité pre vymeranie a stavbu podmurovky. Prípadne si vyžiadajte vopred potrebné podklady (HOT LINE tel. 323 672 805).

2) Pozor - u tohto modelu skleníku je nutné presný rozmer niektorých polykarbonátových tabúľ svojpomocne doformátovat z predpripravených dosiek. V kartóne s polykarbonátom je priložený presný nárezový plán.

3) V prípade používania prírodných hnojív (konský / kravský hnoj, slepičince, apod.), Umelých hnojív, pesticídov, herbicídov a iných chemikálií môže po dlhšej alebo aj kratšej dobe dochádzať ku korózii oceľových dielov skleníka (základňa, skrutky, apod.

Technické parametre:
Kategória: Oceľové skleníky

Hmotnosť: 57kg
Farba: zelená
Str. okná: 1x
Zastavaná plocha: 6.86m2
Šírka (vonkajší): 2.35
Dĺžka (vonkajší): 2.92
Výška (vonkajší): 1.79
Dvere: jednokrídlové na pántoch
Šírka dverí: 0.73
Výška dverí: 1.72
Ukotvenie presklenia: pozinkované oceľové prítlačné sponky
Materiál konštrukcie: pozinkované oceľové profily sila 0.6 mm
Materiál presklenia: komôrkový polykarbonát 4 mm
Záruka na presklenie: zmluvnú - 10 rokov na nerozbitnosť krupobitím
Výrobca: LANIT PLAST