ACTIVE Benzínový hriadeľový krovinorez 5,5BT

Benzínový hriadeľový krovinorez ACTIVE 5,5 BT vyniká vo svojej triede nízkou váhou, vysokým výkonom 2,2 Kw a perfektným vyvážením. Vhodný na dlhú prácu v hustom poraste. Ergonomicky tvarované rukoväte so špeciálne pogumovaným povrchom madiel výrazne spríjemňujú prácu s týmto krovinorezom. Systém antivibračného odpruženia ACTIVE zabezpečuje efektívne tlmenie vibrácií motora, hriadeľa a žacieho noža.

Súčasťou výbavy je špeciálna patentovaná poloautomatická strunová hlava TAP & GO s jednoduchým a rýchlym návinom nové struny pri výmene (možno navinúť strunu bez nutnosti demontáže strunovej hlavy), plus žací nôž a PROFI 3-bodový chrbtový popruh. Pre profesionálne nasadenie možno využiť robustnejší varianty spomínané strunovej hlavy, ktorá je osadená kovovým prítlačným knob (u niektorých modelov súčas základnej výbavy). Ochranný kryt ACTVE-Combi pre trávne žacie kotúče a strunovú hlavu.

Spoločnosť Active ako prvý v tomto odbore vybavila tieto stroje vlastným digitálnym zapaľovaním garantujícím ľahký štart za akýchkoľvek podmienok, nižšie emisie a tiež zníženú tvorbu usadenín v motore. K výraznej redukcii vibrácií krovinorezu prispieva predovšetkým dvojdielna kľukový hriadeľ motora s dvoma protizávažiami a tiež hriadeľ pre prenos krútiaceho momentu uložená v šiestich priechodkách. Vnútorné steny valce motora sú upravené technológiou Nikasilom známou predovšetkým z motocyklového priemyslu.
 
Technické parametre:
Typ motora: 2-takt Active
Štartovanie: Ručné ťahacie štartér
Obsah motoru: 51,7 ccm
Max. výkon motora: 3,0 HP / 2,2 kW
Objem nádrže: 1,1 l
Záber noža: 300 mm
Záber struny: 450 mm
Kovová hriadeľ: ÁNO
Dvojramenný popruh: ÁNO
Antivibračný systém: ÁNO
Strunová hlava: Poloautomatická
Žací nôž: 3-zub
Riadidlá: Bike
Hmotnosť: 8,4 kg