Pásová píla na kov PMS 270/350 SAD

Pásová píla s bezkonkurenčnou tuhosťou a robustnosťou, ktorá sa odráža v jej váhe. Stroj je určený do všetkých prevádzok vrátane tých nepretržitých. Vysoká kvalita spracovania jednotlivých dielov zaručuje dlhú živnosť celého ústrojenstva.

Na píle možno deliť konštrukčná oceľ aj legovanú oceľ v rôznej profiláciu do maximálnej hrúbky 1 mm vrátane plných tyčí až do priemeru 270 mm, ďalej možno využiť prídavné príslušenstvo pre rezanie viac tyčí naraz. Konštrukcia stroja je odsvědčená a nemenná, čo zaisťuje stabilné dodávky všetkých komponentov stroja aj po desiatich rokoch prevádzky.

Ak hľadáte pásovú pílu, na ktorú sa môžete spoľahnúť v každej situácii, tak model SAD je tou najlepšou voľbou.

Rameno pásové píly:

  • Rameno píly je jeden celistvý odliaty kus liatiny, čo je u kĺbových pil najlepšie možné riešenie. Liatina vďaka svojim mechanickým vlastnostiam výborne absorbuje mikro-vibrácie, ktoré vznikajú pri každom delení pílovým pásom.
  • Celková konštrukcia ramena teda zvyšuje životnosť pílového pásu, pretože elimináciou mikro-vibrácií dôjde k zníženiu trenia medzí HSS zubom pílového pásu a rezanú ocelí.
  • Robustné rameno píly je usadené na kĺbe s nezničiteľnými kužeľovými ložiskami. Jeho vyváženie je prispôsobené tak, aby obsluhe stačilo vyvinúť len málo sily pre jeho zdvihnutie aj bez pomocou proti vratných pružín pre ručné rezanie.
  • Liatinové rameno píly je vybavené ukazovateľom napnutie pásov s automatickou detekciou pretrhnutého pásu.

Rezanie úkosov:

  • Gravitačné pásová píla má jednoduché nastavenie ramena do uhla pomocou ručnej zaisťovacej páky. Na ľavú stranu až do uhla 60 °, kde možno rezať maximálnou do Ø160 mm. Pri nastavení ramena do uhla 45 ° je možné rezať až do Ø240 mm.

Ručné a gravitačné možnosť rezania:

  • Pre menšie rozmery a profilovú oceľ možno využiť ručný mód, kde je prietok na gravitačným valci povolený na maximum a proti vratnej pružiny sú nastavené tak, aby zaisťovali mierny odpor obsluhe píly pri tlaku do rezu. Tento sytém umožňuje plynulejšie regulovať ľudskú silu pri tlaku ramena do rezu.
  • Pás sa spúšťa na rukoväti pripevnené k ramenu.
  • Neodmysliteľnou súčasťou je gravitačná prietokový hydraulický valec, ktorý umožňuje nastavenie plynulého pohybu ramena do rezu.
  • Natavenie posuvu do rezu na valci je presné a umožňuje Vám presne reagovať na daný prierez rezaného materiálu na píle, ktorý sa v priebehu rezu mení. Pri zvýšenie záťaže, ktorú sprevádza zvýšenie vibrácií a hluku možno posuv jednoducho stiahnuť a docieliť čo najpresnejšieho rezu a čo najvyššie životnosti pílového pásu. Na prietokovom valci je koncový spínač, ktorý vypne beh pílového pásu po dokončení rezu, čo je výhodné u väčších prierezov, kde samotný rez trvá aj niekoľko minút.

Upínanie materiálu:

  • Osvedčený systém upínania materiálu, kde rýchlo nastavíte polohu posuvné čeľuste zveráka za pomocou ručného kolesa.
  • K pevnému uchopenie materiálu slúži polohovateľná liatinová páka, tá zaistí pevné zovretie rôznych profiláciou materiálu vr. rotačných tyčí, kde sú styčné body uchopenie najmenší.
  • Pevné uchopenie materiálu vo zveráku je veľmi dôležité, pretože akýkoľvek pohyb deleného materiálu pri reze znamená zničenie pílového pásu.
  • Robustný zverák má jednoduchý systém prestavenia pozície pre rýchle nastavenie píly pre rezanie pod uhlom na ľavú i pravú stranu.

Čistiaca kefka:

  • Píla má voľne uložený čistiaca kefka, ktorý vynáša oceľové triesky zo zubovej medzery pílového pásu, a tým predlžuje jeho životnosť. Kefka dá výškovo nastaviť podľa jeho postupného opotrebenia.

Karbidové vedenie pílového pásu:

  • Vodiace kocky pre pílový pás sú zo spekaného karbidu pre čo najvyššiu oteruvzdornosť a tepelnú odolnosť. V karbidoch sú vybrúsené drážky, ktoré slúžia pre lepší rozvod chladiacej kvapaliny medzí vodítkami a pílovým pásom. S karbidovými vodítkami pílového možno jednoducho manipulovať pre nastavenie čo ideálne medzery. Pílový pás má šírku 27 mm.

Chladenie píly:

  • Chladenie píly je praktický vyvedené do vodiacich kociek pre čo najvyššiu účinnosť chladenia. Cyklus chladenie sa spúšťa automaticky s pílových pásom a možno ho ľahko regulovať na škrtiacim ventilu. Nádrž chladenie je ľahko dostupná pre pohľadné čistenie. Súčasti píly je odkvapkávací plech.
Technické parametre:

Napätie: 400 V
Motor: 1,5 kW
Rozmer pásu: 3160 x 27 x 0,9 mm
Rýchlosť pásu: 36, 68 m/min.
Maximálny rezný priemer: 230 mm
Rozmery stroja: 1841 x 749 x 1092 mm
Hmotnosť stroja: 360 kg
Hmotnosť balenia: 410 kg

Maximálne rozmery rezaného materiálu:
Profil guľatý/Profil štvorcový/Profil obdĺžnikový
0 ° 270 mm/260 x 260 mm/350 x 220 mm
45 ° 240 mm/220 x 220 mm/240 x 160 mm
60 ° 160 mm/150 x 150 mm/-
45 ° (L) 210 mm/180 x 180 mm/-