Riwall PRE RPST 6172 dvojstupňová snehová fréza 6,5 HP s elektroštartom

Riwall RPST 6172 je dvojstupňová snehová fréza 6,5 HP s elektroštartom. Ideálne fréza aj do vyšších polôh s vyšším množstvom snehu. Fréza má preverenú robustnú konštrukciu stroja spojenú s maximálnou komfortnou výbavou, má veľmi tichý chod slimáka systém ľahkého zatáčania je tvorený patentovanou prevodovkou s integrovaným diferenciálom od francúzskej spoločnosti GT Transmission.

Prirodzeným tlakom na riadidlá buď doprava alebo doľava fréza sama ochotne a ľahko prevedie akokoľvek prudkú zákrutu - úplne bez námahy. Ide o najkomfortnejšie systém zatáčania v tejto triede. aretácia chodu závitovky dovolí ovládať frézu jednou rukou. Druhá ruka tak môže aj za jazdy napr. Meniť smer odhodu snehu pod.

Motor sa špeciálne zimné úpravou a Elektroštartér je osadený kvalitnými konštrukčnými materiálmi a komponenty, ktoré zaisťujú bezproblémové zimné štarty a dlhú životnosť aj v tvrdých zimných podmienkach.

Silný motor, vysoký bunker, ozubený šnek, výkonný vyhadzovací ventilátor a široký plastový vyhadzovací komín dobre zvládnu prácu aj vo zľadovatenom alebo mokrom snehu extrémne silný pojazd stroja si prerazí cestu aj pri veľkých prívaloch snehu. Nastaviteľná výška záberu uľahčuje pohyb po nerovnom teréne a bráni poškodeniu stroja alebo plochy pod ním (štrková cesta, trávnik, dlažba a pod.)

Materiál vyhadzovacieho komína (polymér) výrazne znižuje lepenie a namŕzaniu snehu na jeho steny. Strhávacou nože sú nastaviteľné do niekoľkých polôh a dovolí perfektne upraviť okraje snehové bariéry. Veľké kolesá so špeciálnym vzorom majú dobrý záber aj na mokrom či zľadovatenom snehu, ovládacie prvky aj rukoväť štartovacej šnúry umožňujú jednoduché ovládanie aj v rukaviciach. Značka Riwal má desaťročnú prax a skúsenosť z klimaticky extrémne náročné Severnej Ameriky. Podmienky predĺženej záruky nájdete tu .

Technické parametre:

Šírka záberu (sn. Fréza): 61 cm
Typ motora: ZS 208 SnowMax OHV. 4 takt. zimné úprava
Výkon motora - maximálny: 4.8/6.5 kW/HP
Výkon motora - pracovné: 4/5.5 kW/HP
Objem motora: 208 ccm
Počet valcov: 1
Objem palivovej nádrže: 2 l
Objem olejovej náplne: 0.6 l
Štartovanie: Elektroštart + manuálne. štartovacie šnúra
Pojazd: Áno
Aretácia chodu závitovky: Áno
Rýchlosť vpred/vzad: 6/2
Systém ľahkého zatáčania: Áno
Nastaviteľná výška záberu: áno. pomocou lyžín
Výška bunkri: 51 cm
Otočný komín: 180 °
Materiál komína: odolný plast. zamedzuje nalepovanie snehu na steny
Nastavenie komínu: z miesta obsluhy otočným ovládačom
Nastavenie rýchlostí: z miesta obsluhy. na paneli
Odhod snehu: cca 0-12 m
Typ rukoväte: plne zložiteľná
Vyhrievané rukoväte: Áno
Strhávacou nože: Ano
Reflektor: Áno. LED osvetlenie
Maznice prevodovky závitovky: Áno
Přihrnovačem šnek: špeciálny ozubený profil pre prácu i vo zľadovatenom snehu
Strihové skrutky na hriadeli šneku: áno. zabraňujú zničenie prevodovky v prípade zablokovania slimáka akýmkoľvek pevným predmetom
Kolesá/vzorka: 15x5". Zimné vzorku Snow Hog. Závlačky