Pneumatické striekacie a vytlačovacie pištole AN3600A

Profesionálne pneumatické striekacie a vytlačovacie pištole pre nanášanie hmôt striekacích, tesniacich, tmeliacich a lepiacich v rôznych kartušiach a fóliových/klobásového vrecúškach (silikónové, akrylové, polyuretánové a ďalšie hmoty). Takto je možné okrem iného utesňovať zvary, rôzne medzery, vytvárať tzv."Húsenice" zhodné s prvovýrobou, nanášať lepidlo pri montáži/lepení skiel, nanášať rozne hmoty v oblasti sanitárnej techniky, zhotovovať nástreky s odlišnou štruktúrou/textúrou (hrubší korálková, stredná zvrásnená, jemnejšia nástreková pod.), ktorá obnovuje originálne povrchovú úpravu napríklad karosérií automobilov.

S touto pištoľou možno striekať aj spodnej časti vozidiel. Je vybavená systémom pre zabránenie výtoku/odkvapkávaniu materiálu po ukončení pracovného procesu. Nie je vhodná pre vysoko viskozitnej lepidla.

Pneumatická pištoľ má alumíniový zásobník v tvare valčeka/trubice s predným aj zadným viečkom. Na pohodlné držanie a ľahšiu prácu aj v ťažšie prístupných miestach slúži ergonomická rukoväť s mäkkým krytom a spúšťa. Blok rukoväte, spúšte a oboch regulačných ventilov je na alumíniovom zásobníku posuvný, takže celú pištoľ možno podľa potreby obsluhy perfektne vyvážiť.

Pneumatickú časť tvorí vzduchový mechanizmus, 3 trysky, vzduchové hadičky a predné a zadné otočný regulačný ventil. Predné zaisťuje reguláciu prídavného vzduchu privádzaného k výstupnej tryske. Zadné ventil s integrovaným pretlakovým ventilom umožňuje jemnú reguláciu vydávaného množstva striekané alebo vytláčané hmoty.

K dispozícii je tiež posuvná piestnice v zadnej časti zásobníka. Stlačený vzduch z kompresora alebo z dielenského rozvodu vzduchu sa do pištole privádza cez rýchlospojku v spodnej časti rukoväte.

Súčasťou dodávky je aj skrutkovacie viečko s tryskou pre aplikáciu s kartušami a nástavec pre fóliové vrecká.

Technické parametre:

Kartuše:9"/310 ml
Fóliové balenie (trv."Saláma"):9"/310 ml & 400 ml
Alumíniový zásobník/trubice:Ø 50,5 mm, dl. 235 mm
Pracovný tlak stlačeného vzduchu:2,1 - 6,2 bar (neprekračovať 6,2 bar!)
Prevod stklačeného vzduchu: 1/4"
Spotreba stlačeného vzduchu: 200 l/min
Dĺžka pištole (so zasunutou piestnicou): 380 mm
Dĺžka pištoľ (s vysunutou piestnicou): 595 mm
Hmotnosť: 1,2 kg
Vibrácie na ruky (ISO 8662-1): Bez zaťaženia 2,5m/s2
Hladina akustického tlaku (A): 65 dB (podľa EN 60 745)
Hladina akustického výkonu (A): 80 dB (podľa EN 60 745)