Zrovnávací a hrúbkovaci frézka STF-250-400

Porovnávacie a hrúbkovacie frézka STF-250-400 slúži ku kvalitnému a finálnemu opracovanie mäkkého i tvrdého dreva. Umožňuje obrábať dosky, trámy, hranoly, palubovky, laty a ďalšie drevené tvary a materiály do šírky 250mm. Vďaka svojmu skvelému spracovaniu a mohutné konštrukciu, ktorá je vyváženou kombináciou ocele a liatiny, si hoblovka s prieťahom 250mm, ako je niekedy frézka nazývaná, získala miesto a prestíž v celej rade dielní, garáží a iných priestoroch našich zákazníkov.

Frézka STF-250-400 je osadená v ýkonným 3 fázovým asynchrónnym motorom s medeným vinutím, ktorý cez 2 klinové remene poháňa nožový hriadeľ a následne i prevodovku hrúbkovania. Nožový hriadeľ s priemerom 75mm je osadený 3 přebrousitelnými nožmi o dĺžke 250mm z HSS materiálu pre maximálnu kvalitu povrchu, zároveň je uložený vo dvojradových guľkových ložiskách pre elimináciu axiálnych vôľou v oceľových puzdrách, upevnených k liatinovým bočniciam. Pohon hrúbkovania je zaistený pomocou trecieho prevodu pogumovaného kolesá voči nožovému hriadeľu a následne primárnom a sekundárnom reťazovým prevodom na podávacie valce. Režim zarovnávanie, čiže hobľovačka, je proces, kedy je materiál tlačený po vrchných stoloch z brúsenej liatiny proti nožovému hriadeli. Na tento účel je možné využiť oporné pravítko pre prácu pod uhlom, ktoré je súčasťou balenia.

Zmena triesky úberu sa vykonáva zvýšením či znížením výšky stola porovnávanie, pomocou ručného kolesa. Ideálne hodnotou pre maximálnu kvalitu povrchu je 1,5mm. Iba odklopením stolov zrovnávačky a preklopením odsávacie hubice sa aktivuje režim hrúbkovania. Ide o proces, kedy je materiál automaticky obrábaný a posúvaný podávacími valcami. Zmena triesky úberu sa vykonáva zvýšením či znížením výšky stola hrúbkovania, pomocou ručného kolesa. Ideálne hodnotou pre maximálnu kvalitu povrchu je 1,5mm. Porovnávacie a hrúbkovacie frézka STF-250-400 je vybavená elektromagnetickým vypínačom s protiprachovou úpravou i funkciou STOP tlačidlo, a ďalšími prvkami, zaisťujúce maximálnu bezpečnosť a komfort obsluhy. Pripojenie porovnávacej a hrúbkovacie frézky STF-250-400 k sieti, sa vykonáva pomocou 16A 5 pólové vidlica k zásuvke umiestnené na stroji, sled fáz a tým aj správny smer otáčania možno zmeniť jednoduchým pretočením 2 pólov v zásuvke pomocou plochého skrutkovača.

Výhody frézky:

  • výkonný asynchrónny motor
  • porovnávacie aj hrúbkovacie stoly z brúsenej liatiny
  • zmena režimu iba odklopením stolov
  • nožový valec s 3 nožmi 250x30x3 HSS
  • jednoduchá zmena sledu fáz
  • vypínač s prachotesným krytom
  • dodávaná v zmontovanom stave

Technické parametre:

Hmotnosť: 150,00 kg
Prevádzkové napätie: 400 V ~ 50 Hz
Príkon: 2 kW
Priemer odsávacieho hrdla: 100 mm
Stôl porovnávacej frézky: 1085x250 mm
Stôl hrúbkovacie frézky: 600 x 250 mm
Priemer nožového hriadeľa: 75 mm
Otáčky nožového hriadeľa: 4000 ot/min.
Počet nožov v nožovom hriadeli: 3ks, 250x30x3 HSS
Max. trieska pri porovnávaní: 3 mm
Max. trieska pri hrúbkovania: 2,5 mm
Max. šírka obrobku pri porovn .: 250 mm
Max. šírka obrobku pri hlavatý .: 250 mm
Max. výška obrobku pri hlavatý .: 180 mm
Uhol sklonu oporného pravítka: max 45 °
Nadrozměr: áno