3D Tlačiareň RENKFORCE RF100 XL V2 + Náplne

3D tlač pre všetkých!
3D tlačiareň RENKFORCE RF100 XL je väčšia verzií modelu RF100 v2 a umožňuje tlačiť 3D modely s veľkosťou až 200 x 200 x 200 mm.

Okrem väčšieho tlačového priestoru sa vyznačuje aj vyššou kvalitou tlače.

Nenáročná sada pre začiatočníkov
Tlačiareň RF100 XL je dodávaná v zmontovanom stave a so všetkým potrebným pre okamžitý tlač. Tlačiareň RF100 XL možné flexibilne ovládať pomocou dodávaného softvéru alebo aj bez PC prostredníctvom integrovaného farebného dotykového LCD displeja s uhlopriečkou 3,2". Tlačiť je možné z pripojeného PC či notebooku alebo pohodlne priamo z SD karty či USB flash disku.

Nechajte sa inšpirovať
Na dodávané SD karte je k dispozícii cez 100 modelov pripravených na vytlačenie. S pomocou CAD softvéru (napr. Design CAD 3D Print) je možné taktiež vytvárať vlastné 3D modely, prípadne môžete naskenovať skutočné objekty pomocou 3D skenera (CAD softvér a skener nie sú súčasťou dodávky). Navyše možno na mnohých špecializovaných sieťových platformách pre 3D tlač nájsť milióny dekoratívnych, chytrých a užitočných bezplatných 3D modelov, ktoré možno stiahnuť a použiť. Určite tu nájdete niečo, čo vás nadchne - či už sa jedná o neobvyklé vázy, skvelé akčné figúrky alebo praktické skladovacie boxy. Neváhajte a objavte rozmanité možnosti 3D tlače.

Pohodlné a jednoduché použitie
Ovládanie pomocou farebného dotykového displeja s uhlopriečkou 3,2"je intuitívne a umožňuje pohodlnú navigáciu v jasne štruktúrovanom menu. Prehľadný a ľahko ovládateľný tlačový softvér CURA veľmi uľahčuje prípravu (plátkovanie) aj tlač 3D modelov. Okrem toho poskytuje softvér v prípade potreby rozšírené funkcie pre kontrolu a riadenie tlače.

Spoľahlivá a stabilná
Tlačiareň RF100 XL Plus je vďaka konštrukcii z hliníka a ocele výnimočne pevná a odolná. Podiel plastov bol znížený na minimum a vďaka tomu je model RF100 XL jedinečný vo svojej triede vďaka veľkej odolnosti a stabilite. Okrem toho zaisťuje stabilné konštrukcia trvalo vysokú kvalitu tlače. Plastová klzné ložiská použitá v modeli RF100 v2 bola nahradená lineárnymi guličkovými ložiskami, čím sa predĺžila životnosť tlačiarne.

Tlač vždy pod kontrolou
Tlačový priestor pre objekty s rozmermi až 200 x 200 x 200 mm je vybavený RGB LED osvetlením. Vďaka tomu je možné priebeh tlače krok za krokom sledovať a kontrolovať. Sklenená tlačová doska je bezpečne upevnená magnetickým uzáverom. Vďaka tomu ju možno po vytlačení ľahko odstrániť a následne pohodlne vybrať vytlačený predmet. Adhézne fólie so špeciálnym povlakom zaisťuje vysokú priľnavosť. Vďaka tomu sú zaručené optimálne výsledky tlače. Pomocou priložených nástrojov možno objekty po vytlačení ľahko vybrať a uvoľniť tlačovú platňu.

Maximálne zrozumiteľný softvér
Na SD karte sa nachádza viac ako 100 3D modelov, ktoré môžete ihneď vytlačiť. Ak chcete tlačiť vlastné 3D objekty, môžete si ich pre tlač pripraviť pomocou priloženého softvéru"CURA".
Príprava pre tlač je pritom veľmi jednoduchá. Akonáhle si v softvéri CURA otvoríte 3D model, jednoducho zvolíte požadované nastavenie (napr. Rýchlosť tlače a úroveň kvality). Ak chcete, môžete pritom objekt posunúť, otočiť alebo zmeniť jeho veľkosť. Softvér CURA potom automaticky vytvorí model vo formáte vhodnom pre 3D tlačiareň (.gcode). Cez USB rozhranie môžete súbor rovno vytlačiť alebo ho uložiť na SD kartu a spustiť tlač priamo na tlačiarni. Jednoduchšie to už nejde!

Mnoho vlákien pre široké možnosti
Vlákna sú pre 3D tlačiarne spotrebným materiálom, z ktorého sa vyrábajú výslednej predmety. S modelom RF100 XL môžete spracovávať širokú škálu rôznych vlákien Okrem štandardného materiálu PLA medzi ne patrí aj kompozity PLA, ktorých základom je PLA a ktoré obsahujú ďalšie látky určujúce vlastnosti materiálu. Tlačiareň RF100 XL môže napríklad spracovávať kompozity PLA obohatené drevenými vláknami alebo podiely rôznych kovových materiálov (napr. Hliníka, medi či mosadze). Napríklad drevené vlákna tak napodobňujú prírodný vzhľad a vôňu čerstvého dreva. Prispôsobením teploty tlače možno navyše materiál tlačiť vo svetlejšie či tmavšie farbe, čím môžu vznikať fascinujúce efekty ako napríklad letokruhy stromov. Okrem toho sú u kompozitov PLA k dispozícii vlákna svietiace v tme a vlákna meniace farbu pri zahriatí. Spracovávať možno i elastické vlákno, ktorého skúšobná vzorka je súčasťou dodávky.

Model RF100 XL má systém otvorený rôznym druhom tlačových vlákien. To znamená, že môžete použiť vlákno s hrúbkou 1,75 mm od akéhokoľvek výrobcu a nie ste tak viazaní na konkrétnu značku. Pre najlepšie výsledky však odporúčame originálne vlákna RENKFORCE. Súčasťou dodávky sú okrem originálnych cievky PLA vlákna značky RENKFORCE v bielej farbe s hmotnosťou 250 gramov tiež skúšobné vzorky kompozitov PLA (drevo a meď) a taktiež elastické vlákno, vlákno meniace farbu v závislosti od teploty a vlákno svietiace v tme (po 50 g). Navyše sa stále objavujú nové a zaujímavé materiály.

vybavenie

  • Kvalitné lineárne guľôčkové ložisko pre presnú tlač
  • Intuitívne ovládanie pomocou farebného dotykového displeja s uhlopriečkou 3,2"
  • Sklenená tlačová doska s adhéznou fóliou
  • Možnosť tlačiť z USB flash disku alebo SD karty
  • Celokovová špička extrudéra (tzv. Hot end) pre vyššiu teplotu tlače
rozsah dodávky
  • RF100 XL
  • Vlákno PLA v bielej farbe, 250 g
  • Vlákno s prímesou dreva, 50 g
  • Vlákno s prímesou medi, 50 g
  • Elastické vlákno, 50 g
  • Vlákno svietiace v tme, 50 g
  • Vlákno meniace farbu podľa teploty, 50 g
  • Bočné štiepacie kliešte
  • špachtľa
  • pinzeta
  • kábel USB
  • Hadička pre vedenie vlákna
  • 8 GB SD karta

technické parametre

materiály náplňou PLA
PLA Compounds
Šírka tlače (max.) 200 mm
Výška tlače (max.) 200 mm
Hĺbka tlače (max.) 200 mm
Vlastnosti tlačovej platne vymeniteľná
magnetická
typ extrudéra single
pre vlákna s priemerom 1.75 mm
Tryska (Ø) 0.4 mm
Hrúbka tlačovej vrstvy (min.) 0.1 mm
Hrúbka tlačovej vrstvy (max.) 0.2 mm
Slot pre SD kartu áno
Rozhranie (Počítač/Multumédia) USB
Farba čierna
materiál puzdra kov
vonkajšia šírka 370 mm
vonkajšia výška 397 mm
Rozmer, hĺbka 417 mm
hmotnosť 15.15 kg
Príkon (max.) 60 W
Vlastnosti 3D tlačiarne vrátane náplne
Kategória výrobku 3D tlačiareň