AXe 502 DOUBLE PULSE HSL COMPACT H2O

Trojfázový invertorový zdroj pre zváranie metódami MIG / MAG, MMA, TIG LA a pre drážkovanie. Zdroj je vybavený funkciami pulse a double pulse, synergickými programy, vodným chladením, 4-kladkovým posuvom drôtu a širokými možnosťami nastavenia.

Prvý v rade!

Axe 502 DOUBLE PULSE HSL Compact H2O je prvý zdroj, ktorý Vám prinesie plný komfort zvárania pre metódy, multifunkčný MIG / MAG synergické alebo MIG / MAG pulse / double pulse alebo MMA a drážkovanie. Je určený nielen do ťažkých priemyselných prevádzok, ale aj pre odvetvia priemyslu náročného na presnosť a rýchlosť, akými sú potravinárstvo, farmácie alebo chemický priemysel.

Kľúčové vlastnosti:

Zvárací pulzný synergický invertor pre MIG / MAG,

MIG / MAG zváranie hliníka a nereze so špeciálnou funkciou DOUBLE PULSE (pulz v pulzu)

MIG letovanie pozinku a nereze

HSL - High Speed Line - vysokorýchlostné zváranie

Power Focus - lepšie koncentrovaný výkon, hlbší prievar, menšie množstvo zavedeného tepla

Plne digitálne riadenie procesu, komunikácia v slovenčine (+ 7 ďalších jazykov)

Čo prináša režim HSL?


Vyššia pracovná rýchlosť - Vysoká dynamika HSL Puls oblúka umožňuje mimoriadne koncentrovaný oblúk, ktorý zvýši odtavování a tlak oblúka. To umožní zvárači (alebo automatu) zvárať rýchlejšie a usporiť 35% času.

Vyšší odtavovací výkon - Vyššia dynamika pulzu pri HSL Pulzu umožňuje zvýšiť rýchlosť posuvu drôtu pri súčasnom zachovaní rovnakého prúdu ako pri zváraní štandardnom pulzom. Zvýšenie rýchlosti posuvu drôtu sa v dôsledku prejaví v hmotnosti depositu za časovú jednotku - odtavovacím výkonu (kg / h).

Menej vneseného tepla a menšie plastickej deformácie - Pri HSL Pulzu je vnesené teplo o 35% nižší v porovnaní so štandardným pulzom. HSL Pulz je zvlášť vhodný pre vysoko kvalitné zváranie.

Lepšie mechanické vlastnosti (tvrdosť a pevnosť v ťahu) - Pevnosť v ťahu v čistom depositu a v teplotne ovplyvnenej oblasti je oveľa vyššie u štandardného pulzu. Vysoké vnesené teplo mení pevnosť v ťahu a tvrdosť. V prípade zvárania HSL Pulzom zostáva tvrdosť a pevnosť v ťahu blízko hodnotám základného materiálu, čo je žiaduce stav pri zváraní konštrukčných ocelí.


Aký je rozdiel medzi štandardným MIG/MAG zváraním a Power Focus režimom?

Rozdiel medzi štandardným MIG / MAG zváraním a Power Focus režimom je v koncentrácii a presnosti oblúka. Power Focus umožňuje koncentrovať výkon a tým vysoké teploty oblúka presne na stred zvarového kúpeľa, čím sa zabráni prehriatiu zvarových hrán.


Hlavné vlastnosťou štandardného oblúka je jeho vysoká stabilita a to ako pri krátkom oblúku, tak i pri sprchovej fáze oblúku. U väčšiny súčasných zváracích strojov je ale prechodová fáza. Tento zvárací rozsah je zvyčajne charakterizovaný nestabilným oblúkom, ktorý je veľmi ťažko manipulovateľný a zvyčajne spôsobuje veľký rozstrek.

Power Focus zlepšuje všetky tri fázy oblúka. V krátkom oblúku dostáva extrémne stabilné a viskózny oblúk s veľmi lineárnym prevodom a úplnou absenciou rozstreku. Úzky tvar oblúka udržuje prenos veľmi stabilný v celom rozsahu. Z toho dôvodu, je možné získať veľmi pravidelný a úzky zvar.

V prípade tupého zvaru, kde zvárané dosky majú úzky uhol zvarových plôch, štandardná oblúk má tendenciu sa dostať von zo zvarovej špáry a sústrediť sa iba na jednu hranu. V tejto situácii je zvyčajne potrebné zväčšiť uhol zvarovej špáry. To znamená, že potrebujete viac plniacich zvarových vrstiev.

Pri aplikácii Power Focus oblúk zostáva neustále sústredený v presnom strede zvarového kúpeľa a tým je možné zabezpečiť plnú penetráciu. Pomocou úzkeho a presného oblúka Power Focus je možné pracovať vo veľmi úzkych zvarových škárach, ktoré majú menšie požiadavky na mechanické úpravy zvarencov, je potrebné menej plniacich zvarových vrstiev. To celé prináša nielen časovú úsporu, ale aj úsporu prídavného materiálu.

Rozsah dodávky:

Alfa In Axe 502 DOUBLE PULSE HSL Compact H2O

Zemniaci kábel - dĺžka 3 metre

plynová hadica

redukcia cievky

Technické parametre:

Metóda: MIG / MAG, MMA, TIG LA, drážkovanie
Napájacie napätie: 3 x 400 V
Istenie: 32 A
Prúdový rozsah (MIG / MAG): 20 - 500 A
Prúdový rozsah (MMA): 5 - 500 A
Napätie naprázdno: 83,0 V
Zaťažovateľ ED 100% (MIG / MAG): 400 A
Zaťažovateľ ED 60% (MIG / MAG): 450 A
Zaťažovateľ ED xx% (MIG / MAG): 50% = 500 A
Zaťažovateľ ED 100% (MMA): 400 A
Zaťažovateľ ED 60% (MMA): 450 A
Zaťažovateľ ED xx% (MMA): 50% = 500 A
Zaťažovateľ ED 100% (TIG): 400 A
Zaťažovateľ ED 60% (TIG): 460 A
Zaťažovateľ ED xx% (TIG): 50% = 500 A
Trieda krytia IP: 23 S
Rozmery (Š x D x V): 470 x 985 x 1252 mm
Hmotnosť: 118 kg
Rýchlosť posuvu drôtu: 1 - 26 m / min
Maximálny priemer cievky: 300 mm
Maximálna hmotnosť cievky: 18 kg
Počet kladiek podávača: 4
Osadenie pre drôt: 1,0 - 1,2 mm
Pripojenie MIG / MAG horáka: EURO konektor