Záhradný traktor Riwall PRO RLT 92H se zadním výhozem a hydrostatickou převodovkou

Záhradný traktor Riwall PRE RLT 92 H so zadným vyhadzovaním a hydrostatickou prevodovkou sa ideálne hodí na malé a stredné pozemky, ktoré majú rozlohu do približne 5000 m2. Traktor je vybavený špičkovým motorom MTD Evo 2 s maximálnym výkonom 14,5 HP a vysokým objemom 439 cm3. Dlhú životnosť motora a istotu správneho mazanie aj pri kosení vo svahoch zaručuje tlakové mazanie.

Jednoduché ovládanie stroja je zabezpečené vďaka modernej hydrostatickej prevodovke od najväčšieho amerického výrobcu Hydro-Gear. Nemusíte sa tak starať o radenie a môžete sa v pokoji sústrediť iba na zatáčanie a pridávanie rýchlosti stroja.

Traktor navyše disponuje trvanlivú a odolnou konštrukciou, ktorá je tvorená z oceľového rámu a oceľové karosérie. Konštrukcia sa dá, narozdiel od plastových súčiastok, ľahšie opraviť. Nemusíte teda riešiť žiadne problémy s praskaním plastov pri nárazoch alebo krehnutie a vyblednutiu plastov kvôli UV žiareniu. Ľahké nastupovanie i vystupovanie z traktora je zaistené p evným oceľovým rámom bez stredového tunela. Traktor potom tiež obsahuje protišmykovú úpravu opierok nôh.

Trávnik vo vlnitom teréne chráni pred poškodením plávajúce žacie ústrojenstva s antiskalpovacími kolieskami. Žacie ústrojenstvo, ktoré je excentricky uložené, umožňuje kosenie tesne pri prekážok, múrikov alebo chodníkov.

Predná náprava vybavená systémom naklápania kolies do strany pri zmene smeru jazdy zabezbečuje dokonalé kopírovanie polomeru zákruty, bez toho by mohol byť trávnik poškodený z dôvodu hrnutí kolies dopredu.

Dostatočne veľké kolesá (vpredu 15"a vzadu 18") sú kľúčové pre pohodlnú jazdu a priechodnosť terénom. Kapota s veľkým uhlom otvorenia umožňuje ľahký prístup k motoru, zatiaľ čo bohaté rebrovanie ho výborne chladí.

Vďaka predným svetlometom ide dobre vidieť a zároveň bezpečne pracovať aj v horších svetelných podmienkach.

Stroj sa dá jednoducho obsluhovať aj vďaka ergonomicky rozmiestneným ovládacím prvkom. Vďaka hladkým remeňom žacieho ústrojenstva pri náraze noža na pevnú prekážku dôjde k ľahkému prekĺznutie, ktoré výrazne znížia riziko drahé opravy uloženie hriadeľa kosenia. Nemusíte teda mať obavy o vysoké finančné náklady pri poškodení.

Kôš dosahujúci objemu 240 l pre pokosenie veľké plochy ústř Vás čas. Kôš sa navyše dá ľahko vysypať z pozície vodiča. So strojom sa dá perfektne manévrovať vďaka malému polomeru otáčania (46 cm), takže aj kosenie okolo stromčekov, kríkov, záhonov a ďalších prekážok bude o poznanie ľahšie. Užívatelia ďalej ocenia pohodlné a pozdĺžne nastaviteľné odpružené sedadlo s drážkami pre odvod vody či integrovaný držiak na nápoje.

Záhradný traktor tiež disponuje funkciou 3 v 1 - zber do koša, mulčovanie (s príslušenstvom), zadné vyhadzovanie (s príslušenstvom). Ťažné zariadenie umožňuje pripojenie veľkého množstva príslušenstva a rozšírenie možností traktora aj na ďalšie úlohy okrem sekanie (vozíky, sypače, zberače lístia, odmachovače, valce, prevzdušňovače, postrekovače ap.).

Tiež je možné k trakotru pripojiť čelný snehovú radlicu a predný nárazník alebo ho dovybaviť unikátnymi trojramenným mulčovacím či zbieracími nožmi Riwall Pro (príplatková výbava) a získať tak výkonnosť oveľa viac drahších strojov za nižšiu cien. Po celej republike sa nachádza široká servisná sieť a náhradné diely sú bezproblémovo dostupné aj po viac ako desiatich rokoch.

"Powered by MTD" - vyrobené v najväčšom európskom závode na výrobu trávnych traktorov

Podmienky predĺženej záruky nájdete tu .

Technické parametre:
Záber: 92 cm
Typ motora: MTD Thorx 420 Evo2 OHV. 4 takt. tlakové mazanie
Výkon motora - maximálna: 10.7/14.5 kW/HP
Výkon motora - pracovné: 8.2/11.2 kW/HP
Počet valcov: 1
Objem motora: 439 ccm
Typ prevodovky: Hydro-Gear. hydrostatická
Počet rýchlostí: plynule vpred/plynule vzad
Objem palivovej nádrže: 3.8 l
Objem koša: 240 l
Počet nožov: 2
Zadné deflektor: príslušenstvo (196-750A678)
Mulčovanie: príslušenstvo (196-749A678)
Kolesá/vzorka: 15"x6"/18"x9.5"
Polomer otáčania: 46 cm
Výška kosenia: 30-95. 5 polôh mm
Svetlomety: Áno
Automatický sýtič: Áno