Motorová píla ACTIVE 51.51

Motorové píly ACTIVE 51.51 patria medzi špičkové produkty určené predovšetkým profesionálnu údržbu zelene a ťažbu dreva. Motorové píly tohto výrobcu vychádzajú z osvedčenej robustnej konštrukcie píl OPEM radu K1, K2 a K2 SUPER. Tieto požívali značnú dôveru a obľubu mnohých skúsených drevárov.

Spoločnosť Active tieto stroje v kubatúrach 51, 56 a 62 ccm navyše vybavila kľukovou skriňou z horčíkovej zliatiny , ktorá oveľa lepšie odvádza teplo motora a výrazne predlžuje životnosť motorovej píly. K štandardnej výbave týchto strojov patrí digitálne zapaľovanie, dekompresný ventil, primer a účinný antivibračný systém. Piest je osadený dvoma piestnymi krúžkami a čap kľukový spolu s piestnym sú usadené na postriebrených ihlových ložiskách.

Olejová pumpa mazania reťaze je vyrobená z ocele a umožňuje zožadovanie toku oleja.
Model so zdvihovým objemom 40 ccm je vybavený kľukovou skriňou z hliníka a taktiež digitálnym zapaľovaním. Spoľahlivý výkon píly garantuje úsporný a nízkoemisný motor Komatsu Zenoah.

Vlastnosti

ANTIVIBRAČNÝ SYSTÉM

Tri až päť špeciálnych gumových tlmičov je použitých na redukovanie vibrácií na minimum. Pre obsluhu je zaručený maximálny komfort.

DEKOMPRESOR

Niektoré stroje sú vybavené dekompresorom pre ľahký štart vyžadujúci málo úsilia. Toto zariadenie eliminuje spätné cuknutie a zaisťuje dlhšiu životnosť štartovacích komponentov.

DIGITÁLNE ZAPAĽOVANIE

Digitálne zapaľovanie umožňuje ľahký štart a stály výkon pri akýchkoľvek pracovných podmienkach. Na zapaľovacej sviečke je použitá špeciálna keramika pre „čistejší“ motor kvôli lepšiemu spaľovaniu vo vnútri valca.

KARBURÁTOR

Na týchto motoroch sú používané karburátory Walbro typu WT. Manuálna pumpička vstrekuje palivovú zmes do karburátora pre rýchle a ľahké štartovanie. Membrány sú zhotovené zo špeciálneho teflónového materiálu aby vydržali s bezolovnatým palivom.

KĽUKOVÁ HRIADEĽ MOTORA

Použité postriebrené ihlové ložisko redukuje pracovnú teplotu. Valce a piesty boli špeciálne navrhnuté pre reťazové píly. Piestne krúžky sú vyrobené zo špeciálneho materiálu aby motor dlhšie vydržal.

MOTOR

Výkonné vysokootáčkové motory sú ideálne na použitie v akejkoľvek situácii (aj na poľnohospodárske a profesionálne použitie). Motory píl Aktive garantujú vysoký výkon.

OLEJOVÉ ČERPADLO

U niektorých modelov (51 - 56 a 62) sú olejové čerpadlá vyrobené z ocele. Pri všetkých modeloch je nastaviteľný tok čerpadla. Čerpadlo zabezpečuje správne mazanie reťaze a lišty.

REZACIA LIŠTA

Na všetkých modeloch sú použité dve skrutky na pripevnenie lišty ku skrini hriadeľa.

SKRIŇA HRIADELA

Hriadeľová skriňa je vyrobená z magnézia (modely 51 - 56 a 62). Magnesium zaisťuje nižšiu pracovnú teplotu motora a nižšiu hmotnosť stroja.

VZDUCHOVÝ FILTER

Nasávaný vzduch je predfiltrovaný špeciálnym zariadením.

Parametre:

Motor: 2-takt, úsporný nízkoemisný ACTIVE 2
Objem motora: 51 cm3
Výkon: 3,8 HP/2,7 kW
Štartovanie: EASY START
Karburátor: Walbro WT
Brzdový systém: Automatický
Typ reťaze: 3/8x1,5
Veľkosť lišty: 45 cm
Rukoväť: Antivibračná
Hmotnosť: 5.2 kg