ACTIVE Benzínový hriadeľový multifunkčný krovinorez Evolution 2,9

Benzínový hriadeľový multifunkčný krovinorez ACTIVE EVOLUTION 2,9 vyniká univerzálnosťou použitia. Pomocou polené hnacie hriadele môžete napojiť širokú škálu ďalších pomocníkov od fúkače, kultivátora, plotostrihu, reťazové píly a olivátoru. Pre lepšiu výkonnosť bolo navrhnuté digitálne zapaľovanie, ktoré uľahčuje štartovanie motora ale tiež je motor čistejší a má nižšie emisie. Pre jednoduchšie štartovanie je tiež použitý ručný štartér, ktorý čerpá palivový maix do karburátora.

Pre lepšiu výkonnosť bolo špeciálne vyvinuté firmou Active digitálne zapaľovanie. Toto digitálne zapaľovanie zaručuje ľahšie štartovanie motora za každých podmienok, čistejšie motor a nižšie emisie. V motoroch týchto krovinorezov sú použité karburátory typu Walbro Wyk. Pre rýchlejšie a jednoduchšie štartovanie je použitý ručný štartér, ktorý čerpá palivový mix do karburátora. Membrány sú vyrobené zo špeciálneho teflonového materiálu, aby odolali bezolovnatému benzínu.

Dvojitá kľukový hriadeľ s dvoma protizávažiami je vyrobená z vysoko kvalitnej ocele. Špeciálny dizajn znižuje vibrácie a zaručuje vysoké výkony. Piest - pre znižovanie vibrácií sú používané ultra ľahké piesty. Všetky piesty vyrobené zo špeciálnej liatiny majú dva piestne krúžky pre zabezpečenie dlhšej. Väčšia viečko od palivovej nádrže umožňuje ľahšie plnenie. Hadičky sú vyrobené z Vitonu, čo je špeciálny materiál odolný voči korózii bezolovnatého benzínu a voči vysokým teplotám. Špeciálne zariadenie na zamedzenie úniku výparov.

Popruhy boli navrhnuté pre zabezpečenie maximálneho komfortu a bezpečnosti obsluhy. Pre všetkých krovinorezy vyhovujú patentovanej ACTIVE nylonové hlavy a platinová struna. Prevody sú vyrobené zo špeciálneho materiálu, ľahkého, ale veľmi odolného. Kĺbové hriadele majú 6 samo-mazacích priechodiek, ktoré znižujú vibrácie. Všetky tieto funkcie zaručujú maximálny komfort obsluhy. Spoľahlivé veľmi odolné prevodovky konštruované tak, aby odolali aj maximálnym pracovným podmienkam.

Pri výrobe je použitý špeciálny materiál (o sile 1,0mm), ktorý znižuje emisie hluku. Technológia Active používaná pri výrobe tohto komponentu zaručuje dlhšiu životnosť výfuku vďaka zníženej miere opotrebenia (spôsobené vysokými teplotami a olejom). Pogumovaná ergonomicky tvarovaná rukoväť zaručuje najlepšiu pracovnú komfort. U-rukoväte ACTIVE sú nastaviteľné na každej strane zvlášť.

Quick fit system umožňuje ľahkú výmenu prídavných zariadení. Bezpečnostné zatváracie kolík zaručuje stabilné bezpečné pripojenie. Vďaka tomuto spojovaciemu článku Quick Fit System možno meniť viacúčelové prípojné zariadenie v priebehu niekoľkých sekúnd - použitie ako krovinorez alebo nožnice či plotostrih. Tlmiče sú usadené medzi pružnou hriadeľ a prevodom, čím sú zaistené nižšie vibrácie.

 
Technické parametre:
Obsah motoru: 28,5 ccm
Výkon motora: 1,7 Hp / 1,25 Kw
Držadlo: D-rukoväť
Model motora: 2 takt
Karburátor: membrána Walbro WYC
Priemer tuby hriadeľa: 26 mm
Strunová hlava: poloautomat ACTIVE patented 120
Štandardná výbava: ramenný popruh
Hmotnosť: 5,3 kg