Vzduchový kompresor Airprofi 503/100

A köszörűgépek ma a leggyakrabban használt elektromos szerszámok, amelyekkel az anyagokat csiszolással, néha vágással vagy polírozással is megmunkálják. A csiszológépek szénmotoros vagy indukciós motoros csiszolókra és használatuk szerint az alább látható típusokra oszthatók. Az indukciós motoros csiszolók többnyire asztali gépek, és számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos csiszolókkal szemben, többek között alacsonyabb energiafogyasztással és hosszabb élettartammal, kisebb zajjal és nagyobb megbízhatósággal. A következő márkák Ván csiszológépeit kínáljuk DeWALT, Proma, Extol, Scheppach és mások, amelyek a vezető gyártók közé tartoznak az elektromos csiszológépek terén, amelyeket a hobbitól a professzionális felhasználásig különféle alkalmazásokhoz terveztek.

Oszcilláló csiszológépek multifunkcionális szerszámoknak is nevezik, mivellehetővé teszik, hogy egyetlen szerszámmal bármilyen anyagot vagy terméket megmunkáljon és befejezzen . Ez acsiszológép, a vágó, a kaparó és több más eszköz kombinációja , amely alkalmasfa, műanyag, fém, kerámia és egyéb anyagok megmunkálására.

Fűrészlap-csiszolók Más néven élezőgépek, a fűrészlapok élezésére szolgálnak kézi és asztali körfűrészekhez, tűzifa fűrészekhez és így tovább.

A kör- és síkköszörűket sík és forgó felületek precíziós köszörülésére tervezték.

Csiszológépek gipszkartonhoz hosszú nyéllel vannak ellátva, és hosszúnyakú csiszolóknak is nevezik őket. Ezeket a cementált gipszkarton felületek megmunkálására tervezték, de használhatók olyan felületek kiegyenlítésére és befejezésére is, mint a vakolat, a fa és a szigetelőanyagok.

Fúrócsiszolók fa- és fémfúrószárak csiszolására tervezték, és minden típusú spirálfúrószárhoz szögbeállítással rendelkeznek.

Excentrikus csiszolók nagyon finom csiszolásra alkalmasak, mivel nem hagynak nyomot, és lekerekített felületek, például autókarosszériák csiszolására is alkalmasak. Használhatókívelt vagy domború felületek, fa és festett felületek csiszolására, rozsda eltávolítására az autók karosszériájáról, valamint egy másik csiszológéppel végzett csiszolás utáni anyagtisztításra is.

Kefés csiszolók a weboldalon a következőkre használják rozsdamentes acél, öntöttvas, alumínium, műanyag és sok más anyag textúrájának csiszolására, simítására és polírozására, hogy eltávolítsák az anyagból a göcsöket. A kézműves és ipari termelésben használják őket.

Polírozó csiszolók vagy polírozógépek a fém-, festett és fafelületek csiszolása és tisztítása utáni befejezésre szolgálnak. Leginkább a járművek karosszériafestékének polírozására, konzerválására és kezelésére használják őket.

Szalagcsiszolók kiváló eszköz fa, műanyag és fém sík felületek csiszolására és simítására. Mozgó csiszolószalaggal nagyon gyorsan és hatékonyan csiszolják az anyagot.

Egyenes csiszológépek nehezen hozzáférhető és keskeny területek csiszolására alkalmasak, és a használt szerszámtól függően szinte minden anyagon használhatók. Az egyenescsiszoló tokmányába bármilyen szárú csiszoló- és vágószerszámot be lehet szorítani. Az egyenescsiszolók javítási és modellmunkákhoz, de csiszoláshoz, gravírozáshoz vagy precíziós anyagmegmunkáláshoz is használhatók.

Padcsiszológépek úgy tervezték, hogy egy felülethez, főként egy munkapadhoz rögzítsék.Kések, fűrészláncok, fúrók és egyéb műhelyszerszámok élezésére, de fémből, fából vagy műanyagból készült munkadarabok csiszolására és polírozására is alkalmasak.

Szögcsiszolók vagy tárcsás csiszológépek a használt tárcsától függően a legkülönbözőbb anyagok vágására, csiszolására és polírozására is használhatók, beleértve a fémeket, a fát, a műanyagokat és az összes építőanyagot, például a követ, a betont, a kerámiát és egyebeket. Ezek nagyszerű eszközök fémlemezek, profilok és egyéb anyagok vágásához.

Vibrációs csiszológépek Csiszolópapírral csiszolja az anyagot. Elsősorban fa, de néha fém és más anyagok csiszolására is ideálisak. Ezek a legjobb megoldás a legfinomabb csiszoláshoz és a gyors munkához. Használják őket lécek, deszkák és hasonlók csiszolásához, régi festékrétegek eltávolításához.

A csiszológép kiválasztásakor elsősorban a motor felvett teljesítményére kell figyelni, mert ha kemény anyagokat tervez csiszolni, akkor nagyobb felvett teljesítményű csiszológépre is szükség van, hogy ne akadjon el és ne melegedjen túl. Egy másik fontos paraméter a csiszoló markolatának típusa és a súlya is. A csiszoló lehet kétkezes vagy egykezes. Az egykezes csiszolók jobban alkalmasak kis területek, sarkok és élek csiszolására, könnyűek és könnyen kezelhetők, de nem olyan erősek, mint a kétkezes csiszolók. A kétkezes köszörűknél minél nehezebb a köszörű, annál kisebb erőt kell kifejteni a pontos vágáshoz. A kétkezes csiszolók jobban alkalmasak vízszintes helyzetben történő munkavégzésre.

Kínálatunkban típusok, márkák és gazdag funkciók széles választékával rendelkező csiszológépeket talál, amelyek közül biztosan mindenki számára van valami. Minden nálunk vásárolt csiszológéphez talál az adott típusú csiszológéphez tartozó tartozékokat. Önnek csak választania kell. A kiválasztással, vásárlással vagy fizetéssel kapcsolatos tanácsadásért ne habozzon kapcsolatba lépni velünk, szívesen segítünk Önnek.