Vzduchový kompresor Airprofi 503/50

Piestový kompresor AIRPROFI 503/50. Rad AIRPROFI je určená pre profesionálov a zvlášť náročných
používateľa. AIRPROFI je značka kompresorov v mimoriadne robustnom prevedení, ktoré sú koncipované pre každodenné náročné profesionálne použitie. Veľmi kvalitné prevedenie a vybavenie zaručuje dlhú životnosť všetkých kompresorov série AIRPROFI. Obojstranná antikorózna ochrana tlakovej nádoby žiarovým zinkovaním.

Kvalitný sací filter s filtračnou kartušou zaisťuje čistý nasávaný vzduch pri vysokom prietoku. Dvojvalcový výkonný agregát zo šedej liatiny v spojení s nízkymi otáčkami zaručuje maximálne pokojný beh a dlhú životnosť. Chladič s veľkoplošnými chladiacimi lamelami zaisťuje nízku teplotu vzduchu na vstupe do tlakovej nádoby.

Pružné pancierované hadicové vedenie s tepelnou ochranou odolné proti vibráciám zaručuje dlhú životnosť. Rozbehový kondenzátor a rozbehový odľahčovací ventil uľahčujú rozbeh. AIRCRAFT® ako prvý výrobca ponúka kompresory série AIRPROFI sériovo vybavené tlakovými nádobami s vnútorným aj vonkajším žiarovým zinkovaním. Tým zaručujeme dlhodobú antikoróznu ochranu. U série AIRPROFI získate záruku 15 rokov proti prehrdzaveniu. Veľké koleso vetráku a vedenie vzduchu zaisťujú optimálne chladenie kompresora. Stabilný riaditeľný podvozok s parkovacou brzdou v spojení s veľkými kolesami a pneumatikami plnenými vzduchom umožňuje pohodlnú prepravu (kompresor sa za jazdy nemusí nadvihovať).

Kvalitný elektromotor s vysokým krútiacim momentom je chránený motorovým ističom pred prehriatím a preťaženia. Ergonomicky vhodne tvarované predĺžené držadlo pre pohodlnú a bezpečnú přepravu.Gumová rukoväť zamedzuje prekĺznutiu. Na kompresora sú použité iba pevné skrutkové spoje (žiadne hadicové spojky). Filtračným regulátorom tlaku (v dodávke) možno plynulo nastavovať pracovný tlak, pri súčasnom odlučovanie nečistôt, oleja a kondenzátu.

Dva prehľadné manometre ukazujú pracovný tlak a tlak vo vnútri tlakovej nádoby.

Tri odberné miesta tlakového vzduchu pre filtrovaný tlakový vzduch, filtrovaný a olejovaný stlačený vzduch a jeden priamy výstup tlakového vzduchu z tlakovej nádoby. Sériovo u všetkých odberných miest s jednoručnými bezpečnostnými spojkami vybavenými podľa DIN EN 983.Díky odvzdušňovací technológii s dvoma oddelenými aretačnými systémy je dosiahnutá vyššia bezpečnosť práce

Technické parametre:
Kompresný systém HOS
Maximálny prietok 510 l / min
Plniaci výkon cca 400 l / min.
Maximálny tlak 10 bar
Objem tlakovej nádoby 50 l
Valce / stupne 2/1
Otáčky 1310 ot./min
Príkon 3000 W
Elektrické pripojenie 400 V
Rozmery (š × v × h) 900 × 430 × 860 mm
Hmotnosť 66 kg
Hladina akustického tlaku LPA (4 m) 95 dB (A)

Kompresory sú výkonné a kvalitné zariadenia, pri ktorých výrobe je uplatňovaný systém riadenia kvality ISO 9001. Každý kompresor je pred expedíciou testovaný na skúšobnej stolici. Výber kompresora je predovšetkým ovplyvnený požadovaným množstvom odoberaného vzduchu a pracovným tlakom pripojeného spotrebiča.