Sústruh PD 400 s CNC prípravou

Nový CNC sústruh PD 400 je ďalší inovatívny výrobok z Nemecka, vyrábaný podľa kvality štandardu DIN 8606. Tento sústruh ponúka širokú škálu možností pre rôzne obrábacie operácie, vrátane sústruženia, vŕtania, frézovania a rezania závitov.

Tu sú jeho vlastnosti a špecifikácie: 

  • Univerzálne použitie: Sústruh PD 400 CNC je vhodný pre rôzne typy obrábania materiálov, vrátane ocele, mosadze, hliníka a plastov. Vďaka montážnej prírube je možné pripojiť frézovaciu hlavu FF 250/BL, čo rozširuje jeho funkčnosť.
  • Variabilná rýchlosť otáčania: Poháňa ho silný tichý motor s možnosťou nastavenia šiestich rýchlostí otáčania vretena v rozsahu 80 - 2 800/min. Automatický hlavný vypínač motora má ochranu proti opätovnému zopnutiu v prípade výpadku prúdu.
  • Konštrukcia: Sústruh má priečne rebrované strojné lôžko zo šedej liatiny, brúsené širokorozchodným prizmatickým vedením suportu a koníka, čo zaisťuje minimálne vibrácie aj pri vysokom zaťažení.
  • Ovládanie: Posuv v osi X a Y zaisťujú výkonné 1,8 A krokové motory. Tento model je"CNC Ready", čo znamená, že nie je dodávaný s riadiacou jednotkou ani príslušným softvérom, ale tieto doplnky sú možné dokúpiť samostatne.
  • Presnosť a spoľahlivosť: Súčasťou sústruhu je vysoko kvalitné presné 3-čeľusťové skľučovadlo podľa DIN 6386 trieda 1 s toleranciou 0,04 mm a upínacím rozsahom čeľustí 3 - 100 mm.
  • Rozsah otáčania: Sústruh má dve rýchlostné stupne: 1. stupeň: 80 - 330 - 1.400/min; 2. stupeň: 160 – 660 – 2.800/min. Hlučnosť je menej ako 70dB.
  • Dodávané príslušenstvo: Súčasťou dodávky sú kľúčové príslušenstvo ako skľučovadlo, viacúčelový držiak sústružníckych nástrojov, upínací hrot, imbus kľúče, stranový kľúč, ochranný kryt skľučovadla a ďalšie.

Sústruh PD 400 CNC predstavuje spoľahlivý stroj vhodný pre širokú škálu aplikácií a vyrába sa s ohľadom na najvyššie štandardy kvality a presnosti. Vďaka svojej všestrannosti a robustnej konštrukcii je ideálnou voľbou pre dielne aj priemyselné podniky.