PETEC 83310 Lepidlo na sklá karosérií 310 ml

Jednokomponentná, reakcia so vzdušnou vlhkosťou vytvrdzujúca polyuretánová lepiaca a tesniaca hmota na vlepovanie skiel do karosérií s pomocou primeru.

  • inovatívny produkt pre profesionálne autoservisy pre perfektné a rýchle vlepovanie skiel do karosérií automobilov, autobusov, traktorov, vysokozdvižných vozíkov, vagónov atď. (čelných, zadných i bočných), za studena (bez predhriatia) výborne drží sklo krátko po kontakte s lepiacou hmotou, čo je výhodné pri lepení veľkých a ťažkých skiel
  • je veľmi stabilný, má dokonalú odolnosť proti UV-lúčom , vysokú pevnosť na strih aj po dlhej dobe
  • má nízku vodivosť, žiadny negatívny vplyv na do skla integrované anténne systémy
  • vhodná pre oceľové aj hliníkové karosérie
  • chráni proti kontaktnej korózii pri hliníkových a pozinkovaných karosériách
  • po vlepení skla je vozidlo s airbagmi schopné prevádzky po 2 hodinách, bez airbagov po 30 min až 1 h
  • vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany)

Technické parametre:

Množstvo: 310 ml kartuša
báza: 1-komponentný polyuretán
farba: čierna
spôsob vytvrdenia: vzdušnou vlhkosťou
doba spracovania: 20 min
vytvrdnutie: cca 3,5 mm za 24 h
teplota spracovania: +5°C až +35°C
teplotná stabilita: - 40 °C až + 90 °C (po dobu 1 hodiny až + 120 °C)
medzné pretiahnutie: cca 700 %

Aplikácia:
Lepené plochy musia byť čisté, bez mastnoty, prachu a iných nečistôt. Na očistenie nového skla a tiež skla s už nanesenou keramickou vrstvičkou sa odporúča použiť špeciálny čistič PETEC Multi Cleaner (obj.č. 82100). Ten sa nanáša čistou a suchou utierkou a zhruba po 30 - 60 s sa utrie utierkou. Odrezaná pôvodná vrstva lepiacej hmoty, zrezaná najlepšie na hrúbku 1 - 2 mm, sa čistiť nemusí.
Potom sa použije primer PETEC Schwarzprimer (obj.č. 82330). Aplikátorom s plstenou guličkou, vlnenou handričkou alebo štetcom sa primer nanáša v tenkej vrstve (film cca 0,05 mm) na čisté sklo (bez akejkoľvek vopred nanesenej vrstvy alebo s keramickou vrstvou) aj na kontaktnú čistú lakovanú plochu karosérie alebo čistý plech karosérie. Potom je nutné cca 10 – 15 minút nechať primer odvetrať.
Na odrezanú lepiacu hmotu alebo na sklo s už aplikovanou vrstvičkou na báze polyuretánu (PU) alebo PVC sa primer nepoužíva. Môže sa ale ako základný predúpravový prostriedok použiť PETEC Aktivator (obj.č. 82230), ktorý sa nanáša handričkou na suchú, čistú lepiacu plochu skla rovnomerne, s ľahkým tlakom, aby sa vytvoril homogénny film. Aktivátor sa nechá najmenej 10 minút zaschnúť. Potom už je možné nanášať lepiacu a tesniacu hmotu.
Lepiaca a tesniaca hmota sa nanáša rovnomerne (bez predhriatia) zvisle vedenou ručnou alebo pneumatickou výdajnou pištoľou a to vo forme trojuholníkovej húsenice na sklo alebo na osadenie karosérie (v každom prípade rešpektovať údaje výrobcu vozidla pre montáž skiel). Do 10 minút po nanesení hmoty treba sklo nalepiť.

Voliteľné príslušenstvo:

  • PETEC 84501 - náhradná tryska na kartušu individuálne na vyrezanie
  • PETEC 84504 - náhradná regulovateľná tryska na kartušu