ESAB Heliarc 283i AC/DC 400V CE

Vysoko kvalitné zváranie AC/DC TIG a MMA Nové zváracie zdroje Heliarc majú všetko, čo potrebujete pre pokročilých zváranie metódou TIG AC/DC hliníka, hliníkových a horčíkových zliatin, nehrdzavejúcich aj uhlíkových ocelí a zliatin medi.

Zdroje Heliarc umožňujú zvárať obalenými elektródami, vrátane celulózových (AWS 60xx), ktoré sa ťažko zapaľujú. Nastavenie pre optimálne výsledky funkcie zdroja Heliarc umožňujú dosiahnuť výborné výsledky. AC i DC pulz, ovládanie frekvencie a vyváženie, schopnosť uložiť 60 programov a prepínať medzi dvoma úrovňami prúdu počas zvárania sú len niektoré z jeho vlastností. Pulzácie AC a DC sa používa na riadenie tepelného príkonu, je zvlášť výhodná pre tenké materiály.

Použitie pulzov zvyšuje stabilitu oblúka a ovládanie tavné kúpele, čím sa dosahuje vyššej rýchlosti zvárania a nižšie deformácie. Zmeny frekvencie pulzov ovplyvňujú prívod tepla a vytvárajú kresbu na povrchu zvaru. Frekvencia pulzov a rýchlosť zvárania určujú veľkosť a vzdialenosti zvlnenie povrchu, teda výsledný vzhľad povrchu zvaru. Pri frekvencii viac ako 100 Hz vzniká hladký povrch bez kresby a zlepšuje sa stabilita oblúka pri nízkych prúdoch. Rozšírené AC vyváženie (EN) znižuje opotrebenie volfrámové elektródy a zlepšuje prievar, vytvára čistiaci efekt potrebný k vzniku vysoko kvalitných zvarov. Rozšírená AC frekvencia umožňuje použitie VE menšieho priemeru vrátane udržanie geometrie elektródy.

Koncentrovanejšie a účinnejšie oblúk zvyšuje prievar, znižuje tepelný príkon a zvyšuje rýchlosť zvárania. Zlepšuje produktivitu procesu a pomáha znižovať deformácie a celkové náklady. Predohrev elektródy pomáha udržať geometriu VE a súčasne zlepšuje zváranie a predlžuje životnosť elektródy.

Technické parametre: