Univerzálne ponorné čerpadlo ELPUMPS CT 1100 TWIN

Plastové ponorné kalové čerpadlá ponúkané firmou Elpumps sú navrhnuté tak, aby zvládli akúkoľvek úlohu pri čerpaní čistej alebo znečistenej vody. Telo stroja je vyrobené z kvalitného polypropylénu, ktorý sa vyznačuje vynikajúcou chemickou odolnosťou a dobrou elektrickou izoláciou. U čerpadiel Elpumps je navyše tento plast vystužený 30% prímesí sklených vlákien, čo sú jedny z najpevnejších vlákien na svete, známa svojou odolnosťou aj voči výkyvom teplôt, poveternostným vplyvom a chemickým látkam. Z rovnakého materiálu je vyrobený aj kryt motora. To zaistí dlhšiu životnosť a chráni oveľa lepšie výrobok pred škodlivými účinkami kyselín a zásad. Silný motor s príkonom 800 W zvládne odčerpať až 16 000 litrov za hodinu. Veľkosť pevných častíc vo vode môže byť až 30 mm, pri sklopených nožičkách 5 mm. Pravouhlá koncovka bráni poškodeniu alebo zalomeniu pripojenej hadice a veľký plavákový spínač zaistí spoľahlivé automatické vypnutie čerpadla. Funkcia TWIN (konštrukcia s výklopnými nožičkami) zaistí vyčerpanie čistej vody až takmer ku dnu.

 

Možnosti využitia:

 

Na čerpanie vody z bazénov, miestností či rôznych šácht zatopených podzemnou či povrchovou vodou.
Odvodnenie v iných priestoroch, jamách alebo šachtách. Zalievanie a zavlažovanie záhrad. Čerpanie vody z nádrží, rybníkov ap. Čerpanie vody zo studní (pozor na dostatok miesta kvôli dostatku priestoru pre plavákový spínač).

 

Technika:

 

Vďaka skladacím nožičkám na spodnej časti stroja je čerpadlo schopné odsať čistú vodu oveľa nižšie ako bežné kalové čerpadlá, takže plnohodnotne zastane aj funkciu čistokrvného čerpadla na čistú vodu. Veľký vývod 6/4" a jeho asymetrické umiestnenie zaisťuje až o 30% vyššiu účinnosť čerpadla. Vinutie motora je z medi. Hriadeľ motora čerpadla je vyrobený z kyselino-vzdornej nerezovej ocele (INOX), čo jej zaisťuje vynikajúcu odolnosť proti korózii. je vyrobené tiež z nerezovej ocele a samotné obežné koleso je vyrobené z NORYLU, ktorý má vynikajúce antikavitačné vlastnosti.Hriadeľ je utesnený profesionálnym tesnením kombinujúcim pružinové a keramicko kremíkové tesnenie.Ďalšie tesnenie je potom na vývode hriadeľa z tela motora.Motor je chránený tepelnou poistkou. Súčasťou balenia je adaptér pre rôzne priemery hadíc.Kvalita všetkých komponentov zaručuje dlhú a bezúdržbovú prevádzku čerpadla.

 

Technické parametre:

Príkon (W) 1100
Typ motora 230V, 50Hz
Max. čerpací výkon (l/hod) 17000
Max. priemer pevných prímesí (mm) 5-30
Max. tlak (bar) 1.2
Max. výška (m) 12
Priemer závitu ('') 6/4
Dĺžka kábla (m) 10
Kabeláž H07 RNF 3 x 1 mm2
Max. teplota média (°C) 35
Hmotnosť (Kg): 4.50
Rozmery balenia (cm): 35 x 25 x 35