Ruční profesionální pákové nitovacie kliešte HR-730

Obojručné pákové nitovacie kliešte HR-730 sú určené na nitovanie štandardnými trhacími nitmi Ø 3,2 mm, 4,0 mm, 4,8 mm, 6,0 mm a 6,4 mm zo všetkých bežných materiálov (najmä hliník, oceľ a nerezová oceľ).

Kliešte majú skriňa zo špeciálnej tlakovej alumíniovej zliatiny v kombinácii s kovanou oceľou, kvalitnou práškovou povrchovú úpravu, 5 vymeniteľných vložiek (puzdier) pre rôzne priemery nitov a kľúč k nim. Tieto nitovacie kliešte s ergonomickými plastovými krytmi rukoväťou sú vybavené robustným obojručným pákovým mechanizmom, čo značne znižuje nároky na veľkosť sily pri nitovanie. Odtrhol tŕne nitov sa zachytávajú v priehľadnej plastovej nádobke / lapači, takže nepadajú na zem a nie sú zdrojom neporiadku. Kliešte sa osvedčujú pri nitovacích prácach v autoopravárenstve, v kovovýrobe, pri inštalačných prácach aj v priemysle, vo výrobe lietadiel a pod. A to tiež v ťažšie prístupných miestach.

Pre nit je nutné vyvŕtať do spájaných / nitovaných dielov zodpovedajúci otvor (spravidla o priemere o 0,1 mm väčším ako je priemer nitu). Potom sa vyberie príslušná hlavice pre nit daného priemeru, nit sa vloží tŕňom do klieští, zasunie sa do otvoru a stlačením pákového mechanizmu klieští (spravidla dvojakom či niekoľkonásobným) sa spoj snýtuje. Vznikne pevný nerozoberateľný spoj, pričom pre vykonanie nitovanie stačí prístup iba z jednej strany spoja.

Technické parametre:
dĺžka: 540 mm
hmotnosť: 1900 g