Ruční nitovacie kliešte HR-706 - 255mm

Jednoručné nitovacie kliešte HR-706 sú určené na nitovanie štandardnými trhacími nity Ø 2,4 mm, 3,2 mm, 4,0 mm a 4,8 mm zo všetkých bežných materiálov (najmä hliník, oceľ a nerezová oceľ). Pri práci s nitovacími kliešťami sa odporúča používať ochranné okuliare a rukavice.

Kliešte majú skriňa zo špeciálnej tlakovej alumíniovej zliatiny v kombinácii s kovanou oceľou, kvalitnou práškovou povrchovú úpravu, 4 vymeniteľné vložky (puzdra) pre rôzne priemery nitov a kľúč k nim, 3-čeľusťový dizajn a rukoväte klieští sú opatrené ergonomickými plastovými krytmi, takže sa veľmi dobre drží. Osvedčujú sa najmä pri menších nitovacích prácach v autoopravárenstve, v kovovýrobe a pod.

Pre nit je nutné vyvŕtať do spájaných / nitovaných dielov zodpovedajúci otvor (spravidla o priemere o 0,1 mm väčším ako je priemer nitu). Potom sa vyberie príslušná hlavice pre nit daného priemeru, nit sa vloží tŕňom do klieští, zasunie sa do otvoru a stlačením rukoväťou klieští (spravidla dvojakom či niekoľkonásobným) sa spoj snýtuje. Vznikne pevný nerozoberateľný spoj, pričom pre vykonanie nitovanie stačí prístup iba z jednej strany spoja.

Technické parametre:
dĺžka: 255 mm
hmotnosť: 600 g