Prístroj na ručné odsávanie oleja a vody AP-80160

Veľmi praktický prístroj na ručné odsávanie oleja (prípadne i vody) má zásobník s objemom 6 litrov. Používa sa pre rýchle a čisté odsávanie oleja z motorov osobných automobilov, motocyklov, záhradných kosačiek, lodí, elektrických motorových generátorov a ďalších motorov. Rovnako dobre poslúži pre odsávanie olejov z prevodoviek rôznych priemyslových, stavebných a poľnohospodárskych strojov apod.

Veľmi ľahko možno ale takto odsávať napríklad i vodu z akvárií atď. Potrebný podtlak v zásobníku prístroja sa vytvorí ručným pumpovaním. Stačí zapumpovať 10 až 20 krát. Potom už len zasunúť odsávaciu hadičku do motora, prevodovky a pod. A opotrebovaný olej (spravidla teplý) odsať do guľovitého zásobníku. Ten je priehľadný a má na sebe odmerné značky, aby bolo možné zistiť, koľko oleja sa odsal. Potom sa olej zo zásobníka prelejeme do väčšej nádoby (napr. Do suda či kanistra s opotrebovaným olejom). Zásobník je na tento účel opatrený vylievacím hrdlom.

Celý proces odsávania opotrebovaných olejov sa tak realizuje v dokonalej čistote. Čerpadlo nad zásobníkom možno ľahko odmontovať, takže prístroj pri skladovaní zaberie len minimum miesta. Prístroj má profesionálnu kvalitu, ale možno ho samozrejme používať aj pre domácnosť a hobby-sektor.

Technické parametre:
objem zásobníka: 6 l
priemer zásobníka: 230 mm
dĺžka odsávací hadičky: 1100 mm
priemer odsávací hadičky: 5 mm