Odpudzovač netopierov Deramax BAT

Odpudzovač netopierov Deramax BAT

Kvalitné ultrazvukový odpudzovač netopierov vyrábaný v Českej republike. Použitie špičkových súčiastok a kvalitných materiálov spolu s výrobnou technológiou povrchovej montáže súčiastok a niekoľkonásobnou kontrolou kvality zaisťuje dlhodobú životnosť a spoľahlivosť tohto typu plašiča.

Využitie odpudzovače-plašiča Deramax-Bat:

Deramax-Bat je určený na využitie ako odpudzovač-plašič netopierov. Generuje špecifické ultrazvukové signály, ktoré sú pre netopiere veľmi nepríjemné, pretože pôsobia rušivo a navyše nabúravajú ich echolokační systém, takže po krátkom čase chránený priestor opúšťa a hľadajú si nové útočisko mimo priestoru chránený odpudzovačom. Generované ultrazvukové signály majú automatickú zmenu kmitočtu v danom rozsahu, aby si netopiere na signál nezvykli a súčasne aj automatickú zmenu výkonu (náhla zmena výkonu), ktorá prispieva k vyššej účinnosti tohto typu odpudzovače.

UPOZORNENIE:V niektorých krajinách sú určité druhy netopierov chránené, ev. sú chránené všetky druhy voľne žijúcich netopierov. Odporúčame Vám preto overiť si či a aké druhy netopierov sú chránené vo Vašej krajine. Právnej ochrane často nepodliehajú len samotné zvieratá, ale aj netopierie stanovište. Napr. v Českej republike sú všetky druhy netopierov chránené zákonom č. 114/1992 Zb. o ochrane prírody a pre manipuláciu s netopiermi, alebo zásah na ich stanovišti je potrebné si vyžiadať výnimku zo zákona od orgánov ochrany prírody. Deramax-Bat je určený pre ochranu vnútorných i vonkajších priestorov. Odpudzovač netopiere nezabíja, ani neraní, iba vymedzuje priestor v ktorom by sa nemali pohybovať.

Komfort prevádzky plašiča Deramax-Bat:

Deramax-Bat pracuje v frekvenčnej oblasti, ktorá je pre človeka za hranicou počuteľnosti, preto neruší a neobťažuje svoje okolie nepríjemným hlukom. Vysoké frekvencie, z rozsahu na ktorom zariadenie pracuje, už človek nie je schopný vnímať ani podprahovo. Súčasne nemá táto plašička na kuny a hlodavce žiadny negatívny vplyv na domáci, alebo hospodárske zvieratá ako sú napr. Psy, mačky, kone, hydina a pod. Tento typ odpudzovače-plašiča sa bežne využíva aj v priestoroch s chovným vtáctvom. Výnimka: V priestore chránenom odpudzovačom Deramax-klasik nie je vhodné chovať škrečky, morčatá, laboratórne myši a potkany.

Inštalácia a rozsah účinnosti plašiča Deramax-Bat:

Inštalácia odpudzovače-plašiča netopierov spočíva len v jeho umiestnení do priestoru určeného na ochranu a pripojenie napájacieho zdroja, inak pracuje úplne automaticky a nie je nutné žiadne nastavovanie. Rozsah účinnosti tohto odpudzovače-plašiča netopierov, je pri použití vo vnútorných priestoroch podľa členitosti priestor až do
500m2. Pri použití vo vonkajších priestoroch je dosah až 21metrů v uhle cca 90stupňov. Pozn.Díky špeciálnej konštrukcii odpudzovače je uhol záberu vyžarovaného signálu vo vzdialenosti niekoľkých metrov od prístroja rozšírený až na 180stupňů. Ultrazvukový odpudzovač netopierov Deramax-Bat je možné použiť vo vnútorných, aj vonkajších priestoroch. Zariadenie je odolné voči vlhkosti, avšak v prípade využitia vo vonkajších priestoroch je bezpodmienečne nutné chrániť prístroj pred priamym vplyvom dažďa a snehu.

Technické údaje odpudzovače-plašiča Deramax-Bat:

  • Napájanie: Externý sieťový stabilizovaný zdroj 12V ss. (Nie je súčasťou dodávky obj.číslo 04210113)