Súprava - Momentový kľúč MicroClick MC 60 a 10 nástavcov

Momentový kľúč MicroClick MC 60 má skvele tvarovanú ergonomickú rukoväť, ktorá je na konci ukončená ryhovaným krúžkom pomocou ktorého nastavíte požadovaný krútiaci moment v rozsahu 12 až 60 Nm; zatlačením krúžku sa aretuje nastavená hodnota. Ľahko čitateľná analógová stupnica s mikrostupnicou pre presnejšie nastavenie. Pri dosiahnutí požadovaného krútiaceho momentu, budete počuť zreteľné cvaknutie. Oválne telo momentového kľúča je z vysoko kvalitnej ocele 31CrV s vysokým obsahom uhlíka, čo zaručuje veľkú tvrdosť a ďalej je 2x poniklované a matovo pochrómované. Hlavu momentového kľúča je možné vysunúť a nahradiť jedným z 10 nástavcov. Račňová hlava je ukončená 3/8" upínacím štvorhranom s prepínacou páčkou pre L/P chod a tlačidlom na uvoľnenie hlavíc. Ploché stranové kľúčové nadstavce sú vyrobené z vysoko kvalitnej ocele 31CrV vo veľkosti 10 - 11 - 12 - 13 - 14 - 15 - 17 -18 - 19mm.Súčasťou balenia sú aj 4 ks 3/8" hlavíc Imbus HX 5 - 6 - 7 a 8mm. Telo kľúča je opatrené čitateľným sériovým číslom. Ploché stranové kľúčové nástavce umožňujú aplikáciu presného momentu na skrutkách a maticách napríklad na potrubia, hydraulických systémoch alebo závitových tyčiach.

Momentové kľúče sú kus po kuse kalibrované a prechádzajú koncovou kontrolou v súlade s ISO 6789. Najvyššia kvalita Proxxon , prevyšuje požiadavky DIN/ISO na tvrdosť a maximálny krútiaci moment. Firemné výrobné tolerancie sú oveľa prísnejšie ako predpísané normy. Tabuľka krútiacich momentov platí pre skrutky so štandardným metrickým závitom (DIN 13, časť 13) a kontaktnú hlavu s rozmermi DIN 912, 931, 934. Koeficient trenia je určovaný použitím akokoľvek neupravených a neošetrených skrutiek (tzn. nenamazaný, ľahko olejovaný).

Vzhľadom na povahu momentového kľúča ako precízny nástroj, je kľúč balený v praktickom pevnom plastovom puzdre pre bezpečné uloženie.

Technické parametre:

  • Rozsah krútiaceho momentu 12 - 60 Nm.
  • Upínanie 3/8" (10mm).
  • Presnosť +/- 3%.