Vŕtací stojan BV 2000

Vŕtací stojan BV 2000 je vyrobený z hliníkového tlakového odliatku. Podstavec tvorí rovinne frézovaná základová doska 200 x 200 mm s dvoma T-drážkami (12x6x5mm). Podstavec je možné pripevniť k podložke vďaka dvom otvorom na skrutky. Stabilný masívny stĺp (Ø 45 mm, 500 mm dlhý) je možné demontovať po uvoľnení dvoch imbus skrutiek v zadnej časti stojana. Horná časť stĺpu je zakončená praktickým držiakom na káble. Precízne zariadenie na paralelné vŕtanie, výrobu závitov a frézovanie. Vyrobené v Európe.

Pohyblivá časť stojana má dve kĺbové ramená, ktoré umožnia frézovať v oblúkoch a vŕtať takmer v každej časti obrobku bez nutnosti otáčania vŕtanej či frézovanej časti. Spodné kĺbové rameno je zakončené objímkou s Ø 20 mm na upnutie Proxxon prístrojov. Je možné kombinovať s adaptérom na MICRO skrutkovač MIS 1 na rezanie závitov. Pomocou čitateľnej stupnice je možné ľahko nastaviť doraz rovnako ako je možné nastaviť aj odpor pri vertikálnom vŕtaní či frézovaní - nastaviteľná pružina zároveň umožňuje automatické vysunutie prístroja do hornej polohy.

Do objímky je možné vložiť prístroje Proxxon ako je napr. Frézka FBS 240/E , Brúska IBS/E , Brúska s dlhým krkom LBS/E , MICROMOT 50 , MICROMOT 50/E , MICROMOT 50/EF a MICROMOT 230/E .