Sústruh PD 400/CNC

Sústruh PD 400/CNC predstavuje novú generáciu sústruhov s príslušenstvom vyrobených v Európe podľa štandardu DIN 8606. Tento sústruh je navrhnutý pre širokú škálu obrábacích operácií, vrátane rovinného, pozdĺžneho, kužeľového a vnútorného sústruženia, rezania závitov a ďalších.

Tu sú jeho vlastnosti a špecifikácie:

  • Univerzálne použitie: Sústruh PD 400/CNC umožňuje nielen tradičné sústruženie, ale aj vŕtanie, frézovanie a drážkovanie, čo rozširuje jeho využitie a produktivitu.
  • Variabilná rýchlosť otáčania: Poháňa ho silný tichý motor s možnosťou nastavenia šiestich rýchlostí otáčania vretena v rozsahu 80 - 2 800/min. Automatický hlavný vypínač motora má ochranu proti opätovnému zopnutiu v prípade výpadku prúdu.
  • Konštrukcia: Sústruh má priečne rebrované strojné lôžko zo šedej liatiny, brúsené širokorozchodné prizmatické vedenie suportu a koníka, čo minimalizuje vibrácie aj pri vysokom zaťažení.
  • Ovládanie: Kompletný CNC sústruh je vybavený riadiacou jednotkou a užívateľsky prívetivým softvérom, čo umožňuje presné opakované sústruženie.
  • Presnosť a spoľahlivosť: Súčasťou sústruhu je vysoko kvalitné presné 3-čeľusťové skľučovadlo podľa DIN 6386 trieda 1 s toleranciou 0,04 mm a upínacím rozsahom čeľustí 3 - 100 mm.
  • Výkon a špecifikácia: Sústruh má vysoký výkon motora 870W, a je vybavený krokovými motormi pre pohon osí X a Z. Má tiež zariadenie na rezanie závitov s možnosťou nastavenia 19 rôznych stúpaní.
  • Dodávané príslušenstvo: Súčasťou dodávky sú kľúčové príslušenstvo ako skľučovadlo, viacúčelový držiak sústružníckych nástrojov, upínací hrot, imbus kľúče, stranový kľúč, ochranný kryt skľučovadla a ďalšie.

Sústruh PD 400/CNC je komplexné zariadenie vhodné na profesionálne použitie v rôznych oblastiach strojárstva a výroby. Vďaka svojej všestrannosti, presnosti a spoľahlivosti predstavuje vynikajúcu investíciu pre dielne aj priemyselné podniky.