Opakovač TP-LINK TL-WA855RE

Bezdrôtový prístupový bod TL-WA855RE spĺňa štandard Wi-Fi 802.11n s rýchlosťou až 300 Mbit/s. Vďaka tomu je zariadenie vhodné najmä na domáce použitie, kde bude ideálne na streamovanie videa, zdieľanie súborov alebo hranie online hier. Dobre poslúži aj v menších firmách na bezdrôtové rozšírenie existujúcej káblovej siete. Je plne kompatibilný so staršími sieťovými prvkami pracujúcimi podľa tradičného štandardu 802.11b/g. Prístupový bod štandardne pracuje v takzvanom režime Range Extender, v ktorom zbiera vysielaný signál zo smerovačov alebo iných prístupových bodov a opakuje tento signál do nepokrytých oblastí. Môže pracovať aj v klasickom režime AP a poskytovať spojenie medzi káblovým segmentom siete a bezdrôtovým segmentom. Tieto činnosti zabezpečujú 2 všesmerové antény s výkonom 3 dBi. Ochranu samotného prenosu dát zaručuje bezpečnostná technológia WPA2 so šifrovaním AES. Zaujímavosťou je podpora technológie CCA zlepšujúca bezdrôtový prenos automatickým predchádzaním konfliktom na jednotlivých kanáloch. V rozhraní sa nachádza jeden konektor LAN.

Veľkou výhodou pri tomto modeli je, že ho možno zapojiť priamo do elektrickej zásuvky a nie je potrebný žiadny ďalší adaptér s káblom. Obsahom balenia je ethernetový kábel s konektorom RJ-45, disk CD s aplikáciou na jednoduchú inštaláciu a používateľské príručky. Napriek kompaktným rozmerom je zariadenie TL-WA855RE ťažké ignorovať vďaka skutočne pôsobivému spôsobu, akým vytvára prístup Wi-Fi do oblastí vášho domu, kam bežný router jednoducho nedosiahne. Router TL-WA855RE podporuje bezdrôtovú sieť s rýchlosťou až 300 Mb/s a zabezpečuje čo najrýchlejší chod všetkých vašich obľúbených zariadení. Dve externé antény s technológiou MIMO pomáhajú router TL-WA855RE odlíšiť od ostatných. Technológia MIMO zlepšuje vašu sieť tým, že výrazne zvyšuje rýchlosť bezdrôtovej siete, a dve externé antény zabezpečujú stabilný bezdrôtový signál všade tam, kde ho najviac potrebujete. Stačia dva dotyky a môžete sa pripojiť. Stačí stlačiť tlačidlo WPS na routeri, potom stlačiť tlačidlo Range Extender na zariadení TL-WA855RE a užívať si ľahko rozšíriteľné pripojenie Wi-Fi. Tether je intuitívna aplikácia, ktorá používateľom umožňuje pohodlne sledovať stav vášho rozširovača dosahu, kontrolovať jeho funkcie a upravovať jeho nastavenia na diaľku z akéhokoľvek kompatibilného mobilného zariadenia.


Funkcie: Funkcie pre pripojenie k sieti:

- Rozšírte svoje aktuálne pokrytie Wi-Fi a poskytnite rýchle a spoľahlivé káblové a bezdrôtové pripojenie
- Externé antény pre rýchlejšie a spoľahlivejšie Wi-Fi
- Podporuje režim AP, ktorý vytvorí nový prístupový bod Wi-Fi
- Jednoduché rozšírenie pokrytia Wi-Fi stlačením tlačidla Range Extender
- Nastavenie plánu napájania Range Extenderu na úsporu energie
- Aplikácia Tether umožňuje jednoduchý vzdialený prístup a ovládanie mobilných zariadení
- Funguje s akýmkoľvek Wi-Fi routerom
- Štandardy a protokoly: IEEE 802.11n, IEEE 802.11g, IEEE 802.



11b
- Rozhranie: 1x 10/100Mb/s Ethernetový port (RJ45)
- Tlačidlo.4835 GHz
- Rýchlosť signálu: 11n: až 300 Mb/s (dynamická) / 11g: až 54 Mb/s (dynamická) / 11b: až 11 Mb/s (dynamická)
- EIRP: < 20 dBm (EIRP)
- Bezdrôtové režimy: Range Extender
- WMM (Wi-Fi Multimedia)
- Filtrovanie bezdrôtových adries MAC
- Štatistika bezdrôtových sietí
- Funkcia prihlásenia do domény
- Zabezpečenie bezdrôtovej siete: 64/128/152-bit WEP, WPA-PSK / WPA2-PSK
- Systémové požiadavky: Microsoft Windows 98SE, NT, 2000, XP, Vista alebo Windows 7, 8, Mac OS, NetWare, UNIX alebo Linux
- Prevádzková teplota: 0 °C~40 °C
- Teplota skladovania: -40 °C~70 °C
- Prevádzková vlhkosť: 10 %~90 % bez kondenzácie
- Vlhkosť skladovania: 5 %~90 % bez kondenzácie