Momentový kľúč 3/4" 200-800 Nm, zvýšená presnosť 3 %, s certifikátom - QUATROS QS59800

Momentový kľúč „momenťák“ s rozsahom 200-800 Nm, štvorhran 3/4”, vysoko presný, prepínanie vľavo-vpravo, s kalibračným certifikátom v češtine, v plastovej kazete - QUATROS QS59800.

  • Špeciálne náradie na uťahovanie spojov, pri ktorých záleží na presnom momente dotiahnutia, napr. z dôvodu rizika strhnutia závitov, natiahnutia skrutiek a pod. Tento variant je vďaka extra veľkému rozsahu uťahovacích momentov vhodný pre širokú škálu prác. Zvýšená presnosť +- 3% je ideálna pre extra citlivé spoje.
  • Požadovaný moment sa ľahko nastavuje otočnou rukoväťou so zámkom. Stupnica je laserom vyfrézovaná priamo do tela nástroja a odolná proti oteru, takže nehrozí jej opotrebovanie (ohmatanie). Po dotiahnutí skrutky na nastavenú hodnotu kľúč počuteľne cvakne a hlava sa tzv. zlomí.
  • Račňový mechanizmus má 72 zubov, vďaka čomu je práca veľmi presná. Otáčanie na štvorhrane je možné prepínať páčkou vľavo/vpravo napr. pre vyskrutkovanie (už povolenej) skrutky, alebo na nastavenie kľúča do pohodlnej polohy pred finálnym utiahnutím. Momentový kľúč je na bežné pravotočivé skrutky.
  • Každý kľúč je otestovaný a certifikovaný podľa normy ISO 6789, protokol v slovenčine je súčasťou balenia. Vyrobené z chróm-molybdénovej (Cr-Mo) ocele, rukoväť je vrúbkovaná a umožňuje pevné a zároveň pohodlné uchopenie.
  • Dodávané v plastovom puzdre s odkladacími priehradkami (napr. na hlavice) a madlom pre pohodlné prenášanie.

Technické parametre:

vodiaci štvorhran: 3/4“ (19 mm)
rozsah uťahovacieho momentu: 200-800 Nm
presnosť: +/- 3 %
počet zubov račňového mechanizmu: 72

balenie: plastová kazeta s rukoväťou

Momentové kľúče z tohto radu s vysokou presnosťou 3% sú dostupné v rôznych variantoch, ktoré dohromady pokrývajú rozsah 5 až 1500 Nm.