POWER VIP 5000 Invertor MMA 200 A/60%, 230 V + káble

Synergické zariadenie POWER VIP 5000 je veľmi kompaktné a ľahké invertorové zariadenie s vysokým výkonom a výbornými parametrami. Vďaka svojim vlastnostiam je to skvelé zariadenie pre začínajúcich zváračov a domácich majstrov. Umožňuje zváranie rutilovými aj bázickými elektródami.

Synergicky riadená a plynulá regulácia zváracieho prúdu. Vďaka malým rozmerom a hmotnosti je prístroj ideálny pre dielenské i vonkajšie práce pri zváraní rôznych druhov nelegovaných, nízkolegovaných, vysokolegovaných, nerezových, žiaruvzdorných, medených a liatinových ocelí .

Obsah balenia:

  • Zariadenie MAGNUM POWER VIP 5000
  • 2m držiak elektródy
  • 2m zemniaci kábel
  • Užívateľský manuál

TECHNOLÓGIA IGBT:
Zdroj je vybavený tepelným ochranou preťaženia. Pri príliš vysokej teplote zváračky ochrana odpojí zvárací prúd a rozsvieti sa dióda prehriatia. Po poklese teploty sa spínač automaticky resetuje.

Základom pre konštrukciu zváračky sú elektronické systémy vyrobené technológiou IGBT , umožňujúce prevádzku vo frekvenčnom rozsahu nad 200 kHz. Novšia, ľahšia a menšia technológia zaručuje lepšiu mobilitu zariadenia. Zariadenia na nich postavené sa vyznačujú minimom elektromagnetického rušenia, nízkymi stratami výkonu a nižšou spotrebou elektrickej energie (až o 30 %). Zariadenia IGBT tiež dobre fungujú v slabších elektrických inštaláciách a poskytujú stabilnejší, silnejší a koncentrovanejší oblúk .

Zariadenie je vybavené nasledujúcimi funkciami, ktoré uľahčujú zváranie:

  • SYNERGIA - zváračka POWER VIP 5000 má jedinečnú funkciu MMA, ktorá automaticky prispôsobuje zvárací prúd priemeru použitej zváracej elektródy.
  • VRD - funkcia, ktorá chráni zvárača pred úrazom elektrickým prúdom. Spočíva vo výraznom znížení kľudového napätia (obvykle na 14-24V) pri nečinnosti zariadenia. Táto funkcia je užitočná najmä pri zváraní na vlhkom a horúcom pracovisku, kde je vysoké riziko úrazu elektrickým prúdom.
  • ANTI STICK - automaticky vypne zváracie napätie, pokiaľ sa elektróda prilepí k zváranému materiálu, čo uľahčuje odpojenie a zabraňuje náhodnému vytvoreniu zváracieho oblúka.
  • ARC FORCE (nastaviteľný) - funkcia, ktorá reguluje dynamiku zváracieho oblúka. Stabilizuje ho bez ohľadu na dĺžku, čo má pozitívny vplyv na kvalitu zvárania a zvarového spoja. S vysokou hodnotou funkcie ARC FORCE môžete zvárať „zatlačením“ elektródy do kúpeľa roztaveného kovu, pričom oblúk bude mať minimálnu dĺžku a vysokú rýchlosť tavenia elektródy.
  • HOT START (nastaviteľný) - funkcia, ktorá uľahčuje začiatok zvárania. Pri zapálení oblúka sa dočasne zvýši zvárací prúd, aby sa zahrial materiál a elektróda v mieste kontaktu a aby sa v počiatočnej fáze zvárania správne vytvaroval prievar a zvarová plocha.

Zváračka POWER VIP 5000 je vďaka svojim malým rozmerom a nízkej hmotnosti ideálnym zariadením pre všetky druhy prác domácich, dielenských, opravárenských a stavebných .

  • Kompaktné rozmery
  • Nízka hmotnosť - menej ako 3 kg
  • Robustné kovové púzdro
  • Ramenný popruh

TECHNICKÉ DÁTA:
Napájanie: 230V/50-60Hz
Ochrana napájania: 20 A
Napätie naprázdno: 66V (VRD - 21V)
Účinnosť: 60 % - 200 A.
Zvárací prúd: 20-200 A.
Priemer elektród: 1,6 - 4,0 mm
Rozsah nastavenia: Plynulý
Funkcia VRD: Áno
Funkcia HOT START: Áno
Funkcia ANTI STICK: Áno
Funkcia ARC-FORCE: Áno
Chladenie: Ventilátor
Rozmery: 230 x 110 x 150 mm
Hmotnosť: 2,5 kg