Záhradný úložný box LANITPLAST S754


Drevený úložný box na koše, š 150 x d 82 x v 110 cm, prírodné drevo 16 mm, tlakovo impregnované.

Drevený úložný box na 2 koše. Drevo je ošetrené tlakovou impregnáciou proti plesniam, odporúčame však ošetriť ho vhodnou povrchovou úpravou pre drevo v exteriéri (podľa vášho výberu) - t. j. náterom proti plesniam plus napr. lakom.

Základné funkcie:

  • 16 mm hrubé prírodné drevo
  • tlaková impregnácia proti plesniam - zelenkavá farba
  • extrémne rýchla inštalácia
  • vonkajšie rozmery š 150 x d 82 x v 110 cm

Dokončenie:
Pri výrobe sa použilo tlakovo impregnované drevo. Ide o veľmi účinnú a ekologickú metódu ochrany dreva. Zriedené impregnačné soli sa vtláčajú do vnútornej štruktúry dreva vysokým tlakom v priemyselnej tlakovej komore, takže ošetrené drevo má na konci procesu vysoký obsah vlhkosti a schne veľmi pomaly. Preto má tlakovo impregnované drevo špecifické vlastnosti, najmä typickú zelenkastú, modrastú alebo sivastú farbu. Na povrchu dreva sa často môžu vyskytovať malé sivé/zelenkavé/biele škvrny. Tá sa často najprv klasifikuje ako pleseň. Zvyčajne ide o neškodné kryštáliky soli, ktoré sa na povrchu spájajú so živicovými zložkami dreva. Časom tieto škvrny zmiznú a stanú sa nerozpoznateľnými. Kryštáliky soli na povrchu sa považujú za znak kvality dôkladnej tlakovej impregnácie. Väčšie čierne bodky už môžu byť pravou plesňou, ktorá sa môže ľahko objaviť, ak je impregnované drevo skladované v uzavretých priestoroch alebo pri nedostatočnom vetraní. Na ich odstránenie často postačuje čistenie kefkou. Silne postihnuté miesta vydrhnite čistiacim prostriedkom pre domácnosť obsahujúcim chlór. Plesňové škvrny sú len na povrchu dreva a sú úplne prirodzenou vlastnosťou tlakovo ošetreného dreva.

Pred montážou musia byť všetky diely ošetrené hĺbkovo pôsobiacim základným náterom (preventívna ochrana proti modraniu a plesniam) na vonkajšej a vnútornej strane dielov. Na konečný náter použite lak odolný voči poveternostným vplyvom s dobrými fyzikálnymi vlastnosťami, ktorý chráni drevo pred vlhkosťou a slnečným žiarením, a to aj v interiéri. Glazúra by mala byť tiež vodoodpudivá, svetlostála a odolná voči vlhkosti. Dbajte na to, aby mal lak dostatok farebného pigmentu, inak môže drevo zosivieť. Nepoužívajte žiadny lak! Nechajte si od špecializovaného predajcu farieb podrobne poradiť, ako chrániť prírodné mäkké drevo, a postupujte podľa pracovného postupu výrobcu farby. Po vyschnutí a vyvetraní dreva naneste nový náter. Dôkladnou ochranou dreva zásadne ovplyvníte životnosť vášho dreveného výrobku!!!

Varovanie:

  • výrobok sa dodáva v rozloženom stave.
  • výrobok na obrázku môže obsahovať ďalšie príslušenstvo alebo prvky, ktoré nie sú súčasťou základného balenia
  • tento výrobok je určený len na nekomerčné domáce použitie

Rozmery balenia:

  • 150 x 82 x 120 cm / 95 kg balenie



Výrobca : LANIT PLAST
Šírka (vonkajšia) : 1,50 m
Hĺbka : 0,82 m
Výška (vonkajšia) : 1,10 m
Hmotnosť : 95 kg
Materiál : 16 mm drevo
Kategória : box na vankúš
Farba : drevo