PETEC 94630 Karosárska tesniaca a lepiaca hmota, sivá

Jednokomponentná karosárska polyuretánová tesniaca a lepiaca hmota vysokej kvality na polyuretanovanej báze vytvrdzujúca vzdušnou vlhkosťou.

  • vyniká vysokou elasticitou, objemovou stálosťou, stabilitou voči UV-žiareniu a dokonalou priľnavosťou na plechy (aj lakované) , železo, nerezoceľ, hliník, ABS, GFK, PUR-RIM, polykarbonát, mäkký aj tvrdý PUR, tvrdé PVC, drevo, sklo, sklolaminát, keramiku atď.
  • hmota bez silikónu nesteká, rýchlo zasychá a vytvrdzuje, po vytvrdnutí ju možno brúsiť, prelakovať všetkými lakmi (tiež dvojkomponentnými), nie je korozívna, horľavá ani tixotropná, odolná proti zriedeným kyselinám a lúhom
  • používa sa napr. na tesnenie/lepenie a tmelenie škár, švov, viditeľných spojov karosérií, v dielňach pre špeciálne úpravy vozidiel (autokarosársky tuning), pri výrobe karavanov, lodí a kontajnerov, v remeselnej výrobe, v stavebníctve (tesniace práce na kovových konštrukciách) atď,
  • vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany)

Technické parametre:

báza: polyuretán
spotreba: 25 ml/m (pri húsenici Ø 6 mm)
doba spracovateľnosti: 10 - 15 min
doba vytvorenia filmu/"koža": cca 1 - 3 h (v závislosti na teplote a hrúbke)
vytvrdnutie: cca 4 mm za 24 h
medzné pretiahnutie: väčšie ako 250 %
tvrdosť: Shore A 40°
teplota na spracovanie: + 5°C až + 40°C
teplotná stabilita: - 40 ° C až + 90 ° C
Množstvo: 310 ml kartuša

Aplikácia:
Kontaktné plochy musia byť pevné, suché, čisté bez mastnoty. Ochranná membrána v závitovej časti kartuše sa tryskou prepichne. Tryska sa potom šikmo zreže, tak aby to zodpovedalo šírke zaplňovanej škáry. Tryska sa naskrutkuje na kartušu. Hmota sa nanáša priamo z kartuše spravidla ručnou pištoľou na kartuše alebo pomocou špeciálnej pneumatickej pištole, prípadne štetcom alebo stierkou. Vrchná plocha nanesenej hmoty sa môže uhladiť navlhčenou stierkou.

Voliteľné príslušenstvo:
PETEC 94801 alebo 94802 - náhradná tryska na kartušu