PETEC 97820 Silikónová tesniaca hmota, červená

Jednokomponentná, trvalo plastická, teplotne veľmi odolná tesniaca hmota na polysiloxanovej báze.

  • trvalo plastická, teplotne veľmi odolná tesniaca hmota na polysiloxanovej báze vyniká vysokou priľnavosťou k podkladu a mechanickou odolnosťou, vôbec netvrdne, ľahko sa spracováva, nesteká, dobre vypĺňa rôzne veľké škáry
  • dokonale a trvalo tesnia kovové diely (oceľ, hliník, liatina atď.), plasty, keramiku, sklo, drevo a pod., napr. olejové vane, veká ventilov, vodné pumpy, skrine termostatov, rozvodovky, prevodovky, svetlomety atď., preto sa používa u motorov, karosérií, kúrení, klimatizácií atď.
  • výborne odoláva vibráciám, vode, slanej vode, pohonným hmotám, olejom, mazivám, čistiacim prostriedkom, zriedeným kyselinám a lúhom a ďalším chemikáliám, poveternosti, UV-žiareniu atď.
  • vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany)

Technické parametre:

báza
spôsob vytvrdzovania
deštruktívne predĺženie
doba spracovateľnosti
použitie
vytvrdnutie (pri + 22°C)
teplota spracovania
teplotná odolnosť
polysiloxán, octanové vlákno
vzdušnou vlhkosťou
väčšia ako 300 %
cca 5 - 10 min (vytvorenie filmu na nanesenej hmote)
po cca 60 min
cca 1,0 mm za 5 hodín
+5°C až +35°C
- 50°C až + 260°C


Aplikácia:
Plocha na aplikáciu tesniacej hmoty musí byť čisté, bez prachu, zbavené olejov i mastnoty. V prípade potreby je nutné odstrániť starú tesniacu hmotu. Potrebné množstvo hmoty sa jednostranne nanesie automaticky z nádobky väčšinou vo forme tesniacej húsenice. Potom sa tesnené diely/plochy spoja. Hmota pomerne rýchlo zatuhne.

Balenie: 200 ml nádobka s automatickým nanášacím nástavcom (MATIC)