Krátkovlnná infračervená sušička Procarosa PROFI-3W

Základné parametre: napätie 230 V, sušiaca plocha 1200 x 1000 mm.

Hlavné výhody sú:

  • funkcia nepretržitej prevádzky
  • funkcia pulznej prevádzky
  • digitálny ovládací panel
  • nastaviteľné hydraulické rameno pre jednoduchú manipuláciu

 

Ďalšie výhody:

  • digitálne nastavenie teploty 40 - 100 °C
  • digitálne nastavenie času sušenia 0 - 99 min.
  • otočná hlava reflektora s možnosťou pohybu až o 360°
  • kolieska s guľôčkovými ložiskami a parkovacou brzdou
  • individuálne nastavenie a vypnutie každého svietidla zvlášť
  • výber programov sušenia

 

Vlastnosti infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-3W:

Jedna z najväčších a najvýkonnejších sušičiek farieb Procarosa. S týmto väčším a výkonnejším žiaričom je možné sušiť väčšie plochy v rovnakom čase. Reflektory je samozrejme možné individuálne zapínať alebo vypínať, aby sa šetrila energia. Disponuje systémom VPOWER s kremíkovými, krátkovlnnými, infračervenými a halogénovými žiarovkami. Ovládací panel ponúka možnosť voľby pulznej alebo nepretržitej prevádzky, ako aj elektronické nastavenie času a teploty sušenia.

 

Používanie infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-3W:

Infračervené sušičky farieb sú modernou a veľmi obľúbenou formou sušenia farieb, lakov, tmelov a podobne. Princíp infračerveného sušenia spočíva v tom, že teplo preniká priamo do materiálu a vysušuje materiál zvnútra von. To znamená, že sušenie prebieha od spodných vrstiev farby, čo pomáha znižovať tvorbu bublín alebo iných kazov na povrchu. Zásadne urýchľuje proces schnutia a stabilizuje jeho priebeh. Výsledkom je brilantný povrch a výrazné zrýchlenie a zjednodušenie práce. Ohrievač je tiež takmer nenahraditeľným pomocníkom v zle vykurovaných priestoroch.


Hoci sú infračervené ohrievače primárne určené pre autolakovne, sú dokonalou odpoveďou na príslovie väčšiny zákazníkov, že čas sú dnes peniaze. Tieto sušičky sa v poslednom čase začali hojne využívať v celom spektre zákazníkov, či už na hobby použitie, alebo v priemysle. Novou vlnou zákazníkov sú napríklad salóny a dielne na detailné čistenie automobilov.

Technické špecifikácie:
Napätie [V]: 230, Vykurovací výkon [W]: 3 x 1000, Sušiaca plocha [mm]: 1200 x 1000, Časovač [min]: 0 - 99 (nastaviteľný), Nastaviteľná teplota [°C]: 40 - 100 (nastaviteľný), Ovládací panel s displejom: áno, Zapínanie a vypínanie jednotlivých bodov: Rozmery [mm]: 780 x 295 x 840 (lampa), 1630 x 155 x 750 (telo), 820 x 90 x 1080 (základňa), Rozmery [mm]: 1040 (dĺžka základne) x 1540 (výška stĺpa) x 560 (šírka reflektora), Hmotnosť [kg]: 48