LE 180/92 H záhradný traktor

Zahradný traktor LE 180/92 H so zadným vyhadzovaním, sa vyznačuje silným dvojvalcovým motorom značky Briggs & Stratton s max. výkonom 18 HP a tiež antivibračným systémom AVS. Tlakové mazanie motora zaručuje dlhšiu životnosť a istotu správneho mazanie aj v prípade, že pracujete vo svahu. Dvojvalcová koncepcia zaisťuje plynnulou distribúciu výkonu i krútiaceho momentu, príjemnejší zvuk, vyššia výkonovú rezervu pre prácu v náročnejšom teréne a tiež dlhšiu životnosť motora, vďaka ktorej vydržia trávne traktor dlho bez nutnosti opráv.

Pohodlná hydrostatická prevodovka potom predurčuje jednoduchosť ovládania stroja, bez toho aby musel užívateľ radiť.

Plávajúce žacie ústrojenstvo, ktoré je vybavené antiskalpovacími kolieskami usandňuje prácu v nerovnom teréne a navyše nebudete musieť mať obavy o poškodenie trávniku. Pri kúpe tiež obrdžíte trysku pre čistenie žacieho ústrojenstva vodou, ku ktorej stačí pripojiť hadicu s rýchlospojkou. Travný traktor tiež umožňuje kosenie tesne pri prekážok, múrikov alebo chodníkov, a to vďaka excentricky uloženému kosiacemu ústrojenstvu. Ak sa stane, že nôž narazí na pevnú prekážku, hladké remene žacieho ústrojenstva dovoľujú ľahké prekĺznutiu a výrazne tak zníži riziko finančne náročné opravy.
Robustná predná náprava vyrobená z liatiny vrátane systémemu pre naklápanie kolies do strany v prípade zmeny smeru umožňuje ideálne kopírovanie polomeru zákruty, bez toho aby ste sa museli strachovať o poškodenie trávniku spôsobené "hrnutím" kolies dopredu. Výkonný svetlomet slúži ako bezpečnostný prvok aj pomocník pri práci v horších svetelných podmienkach.

Jednoduchý prístup k motoru je umožnený vďaka kapote s veľkým uhlom otvorenia. Stroj dokáže efektvně ušetriť Váš drahocenný čas, lebo veľký objem koša umožňuje pokosenie veľké plochy bez nutnosti neustáleho vysypávanie. So záhradným traktorom sa dá aj jednoducho manévrovať, pretože polomer otáčania dosahuje len 46 cm. Pevný oceľový rám bez stredového tunela potom zaisťuje jednoduché nastupovanie i vystupovanie z traktora. Tento traktor MTD má Funkcia 3 v 1 - zber, mulčovanie, zadné vyhadzovanie (s príslušenstvom). Vďaka ťažnému zariadeniu existuje možnosť pripojenia veľkého množstva príslušenstva (vozíky, sypače, odmachovače, valce, prevzdušňovače ap.) Je možné pripojiť aj čelné radlicu.

 

Výhody dvouválcových motorov:

1 - Vyšší výkon
2 - Vyššia krútiaci moment
3 - Nižšia spotreba pri veľkom namáhaní
4 - Dlhšia životnosť
5 - účinnejší mazania v náklone
6 - účinnejší vzduchová filtrácia
7 - Príjemnejšie zvuk

Technické parametre:
Záber (cm) 92
Typ motora B & S Intek
Výkon motora - maximálna (kW / HP) 13,3 / 18
Výkon motora - pracovné (kW / HP) 10,8 / 14,5
Počet valcov 2
Typ prevodovky Hydrostat
Počet rýchlostí plynule
Objem palivovej nádrže (l) 3.8
Objem koša (l) 240
Počet nožov 2
Deflektor voliteľný - 196-750-678
Mulčovanie voliteľné - 196-749-678
Kolesá / vzorka 15x6 / 18x9,5
Polomer otáčania (cm) 46
Výška kosenia (mm) 30-95
Nastavenie výšky kosenia central
Hmotnosť (Kg): 249.00
Rozmery (cm): 225 x 99 x 103