Kruhová farebná terapia

Prídavná farebná terapia je určená pre infrasauny značky HealthLand od roku výroby 2018.

Pôsobenie farieb terapia žívanie farieb a svetla vedie k vyrovnaniu a zvýšenie energie pre udržanie nášho tela, mysle i ducha v zdravom, uvoľnenom a harmonickom stave. Farba je čistá vibrácie a môže zvyšovať alebo znižovať našu energiu. Od farieb nemožno očakávať, že pri každom zdravotnom probléme nahradí konvenčné lekársku starostlivosť, avšak pokiaľ potrebujete svojmu telu a svojej mysli dodať novú energiu a najmä rovnováhu, potom sú farebná terapia veľmi účinné. Využitie vlastností farieb že na nás farby pôsobia a majú hojivý účinok nie je žiadnym tajomstvom.

Terapia pomocou farieb bola realizovaná už v starých kultúrach:egyptskej, indickej a čínskej. Dnes zaberá liečenie farbami popredné miesto medzi alternatívnymi liečebnými metódami. Svetelné podnety sú zaznamenané v mozgu hypofýzou a sú odovzdávané autonómnemu nervovému systému, odkiaľ sú uvoľňované stimulujúci alebo tlmiaci podnety pre látkovú výmenu, hladinu hormónov a krvotvorbu.

Červenápredstavuje zdravie, oheň, teplo, krv, vášeň, silnú vôľu, prežitie. Pri použití na organizmus stimuluje, aktivuje, prináša vitalitu, dynamizuje, zintenzívňuje, znovu uvoľňuje v hĺbke uloženú energiu, posilňuje zmysly, privádza k rozmachu pomalé procesy, dodáva človeku pocit síly.Červená farba sa používa, aby dodala energiu, podnietila k pohybu, k bezprostrednej reakcii.

Oranžováveselá, kreatívne a teplá farba plná radosti, ktorá v sebe spája fyzickú energiu s duševnými vlastnosťami. Je to farba kreativity a schopnosti vedieť sa prispôsobiť. Navodzuje všeobecný pocit pohody a veselé mysle.Oranžovásymbolizuje teplo a blahobyt a súvisí so sebaúctou: napr. Oranžová stenu v jedálni podporí rodinnú spolupatričnosť, pripomína oranžovej východy a západy slnka. Zahrieva, stimuluje (je jemnejšia než červená), uvoľňuje kŕčovité stiahnutie kostrového alebo hladkého svalstva.

Žltáfarbou rozumu a vnímanie. V dávnych dobách bola farbou, ktorá symbolizovala život a radosť. Viaže sa k vlastnej hodnote a na to, ako na seba pozeráme. Je to farba osobnosti a ega. Z psychologického hľadiska je vhodná pre skľúčené a melancholické stavy. Žltá je farba jasného myslenia, objektívnosti, bystrosti, dôvery, osobného kúzla. Obchodníkom sa napríklad odporúča, aby nosili žltú kravatu pre zdôraznenie sebevědomí.Žlutá posilňuje, otvára, zvyšuje energiu, povzbudzuje slabé procesy, uvoľňuje stuhnutosť, posilňuje nervy.

Zelenáfarbou lásky, pokroku, rastu, neskúsenosti, plodnosti, nádeje, rovnováhy a nového života. Rovnako je to farba pre upokojenie a utíšenie. Nosia ju na sebe chirurgovia, aby upokojili pacienta. Zelená farba upevňuje imunitný systém. Pôsobí tiež proti stresu, udržuje v rovnováhe telesnú a psychickú energiu, uvoľňuje bolestivé a napäté procesy, prináša upokojenie.

Modráfarba je z psychologického hľadiska pri emočných stavoch viac upokojujúce než farba zelená. Je to farba pre meditáciu a duchovný rozvoj, lebo uvoľňuje myseľ. Je to farba pravdy, oddanosti, pokoja a úprimnosti. Ale tiež vyšších duševných vlastností. Upokojuje, brzdí, koncentruje, ochladzuje, preto sa používa u popálenín a pri znižovaní horúčky, je ideálny pre stimuláciu hojivých procesov u zápalových stavov - bolesti zubov, očí, zápaly kĺbov, uvádza do poriadku hyperaktívne, nekontrolované a rušivé procesy, upokojuje. Modrá z psychologického pohľadu farba, ktorá je dobrá pre disciplínu, usporiadanie, dôveru a účinnosť. Považuje sa za farbu, ktorá napomáha odstraňovať návykové pohnútky. Odkrýva obavy, povzbudzuje a podnecuje k vlastnej zodpovednosti. Symbolizuje usporiadanie, koncentráciu a povinnosť: napr. Tmavé modré obleky obchodníkov, školské uniformy atď.

Fialováz psychologického hľadiska viaže k vlastnému poznaniu a duchovnému uvedomenia. Vždy bola považovaná za liečivú farbu, povzbudzuje harmóniu ega a ducha. Je to mocná farba a nemala by sa používať u detí. Ako uvoľňujúce a duchovné farba sa používa v kostoloch, pri pohreboch (aby sa človek cítil bližšie k Bohu ohľadom povzbudenie a pochopenie), v terapeutických priestoroch, domovoch pre seniorov; táto farba zbavuje ľudí každodenných starostí. Inšpiruje, zmenšuje, upokojuje nervy, uvoľňuje nervové podráždenie, mierni bolesti