Kompresor ATMOS Albert E.80 vario samostatné soustrojí

Tento rad je konštruovaný predovšetkým pre profesionálne dielenské použitie, menšie výroby ako sú autoservisy a autolakovne, spracovanie dreva a výroby nábytku, kovoobrábanie, balenie, vodárne atď.


Kompresory Albert E. sú výsledkom úplne nového pohľadu na konštrukciu skrutkových kompresorov. Pre relatívne malé výkonové úrovne je nasadený veľký pomalobežný skrutkový blok. Elektromotor priamo poháňa hlavný rotor skrutkového bloku, čo zásadným spôsobom obmedzuje náklady na údržbu, ktoré zaťažujú skrutkové kompresory s iným druhom náhonu. Výkonnosť kompresora je riadená buď ako u piestových kompresorov zapnuté/vypnuté v závislosti od tlaku vo vzdušníku alebo klasickým sacím regulátorom, s novým a pokročilým systémom riadenia podľa tlakovej úrovne.

Vďaka nízkym otáčkam sústrojenstva nepotrebuje niektoré podporné okruhy, ktoré u rýchlobežných strojov sú nevyhnutné, čo znamená zníženie počtu komponentov a teda ďalšie zvýšenie spoľahlivosti. Jednou z hlavných predností tohto radu novej generácie skrutkových kompresorov je veľmi nízka hlučnosť, a to ako v porovnaní s piestovými kompresormi, tak aj v porovnaní s konkurenčnými skrutkovými kompresormi.

Výhody:

úspory energie - odstránenie behu naprázdno

vysoká účinnosť

odstránenie prevodovky alebo prevodu klinovým remeňom

energeticky úsporný systém chladenia

spoľahlivosť - zníženie počtu komponentov

veľmi nízke vibrácie

nízke otáčky - dlhá životnosť (až 80 000 mth)

nízka hladina hluku

Technické parametre:

Sací výkon: 1500 l/min.
Maximálny prevádzkový tlak: 6-9 bar
Príkon motora: 7,5 kW
Veľkosť vzdušníka: 270 l
Hlučnosť: 70 dB
Otáčky: 2328-950 ot./min.
Hmotnosť: 140 kg