Dvojkomponentný lepiaci tmel ("tekutý kov") - PETEC Flüssigmetall 25 ml

Špeciálny tmel na vyplňovanie a tmelenie trhlín, dier, chybne vyvŕtaných otvorov, ale aj k opravám strojov, karosérií, závitov, potrubí, nádrží apod. Používa sa pri tmelenie a lepenie v rámci opráv železa, ocele, liatiny, hliníka, keramiky, betónu, dreva a mnohých umelých hmôt / plastov. Rýchlo vytvrdzuje a výborne vypĺňa a zlepuje trhliny, diery, zle vyvŕtané otvory pod. Umožňuje rôzne opravy trubiek, nádrží, závitov, karosérií, strojných dielov a pod.
 
Po vytvrdnutí (30 min) možno tmel ručne i strojovo opracovávať - vŕtať, frézovať, rezať závity, brúsiť, pilovať a tiež prelakovať. Zmiešavacie trubička zaisťuje správny pomer zmesi oboch komponentov. Odolný proti vode, olejom, pohonným hmotám a mnohým chemikáliám. Vysoká profesionálna kvalita (Made in Germany).

Technické parametre:
báza:epoxidová živica
vytvrdzovania:2 komponenty (živica a tvrdidlo)
zmiešavací pomer:1: 1 (objemovo)
farba:šedá
doba spracovateľnosti:4 min
funkčné pevnosť:10 min
doba vytvrdnutia:30 min

pevnosť v šmyku:25 N / mm2
teplota spracovania:+ 5 ° C do + 30 ° C
teplotná odolnosť:- 40 ° C do + 120 ° C

Aplikácia:

Lepené miesto sa obrúsi a očistí. Výdajné zdvojená striekačka sa zmiešavacie trubičkou (PETEC obj.č. 98510) garantuje správny pomer zmesi oboch komponentov. Po nanesení lepidla je treba previesť zlepenie počas doby spracovateľnosti (4 - 5 min). Po zlepení predmetov sa ponechá zlepený spoj v pokoji, kým nezíska plnú pevnosť / nevytvrdne (30 min). Pretok lepidla z výtokového otvoru sa prípadne utrie handrou napusteným organickým rozpúšťadlom (acetónom apod.). Použité náčinie sa pred vytvrdnutím lepidla môže očistiť horúcou mydlovou vodou.

Množstvo: 25 ml zdvojená striekačka na závesné karte

Voliteľné príslušenstvo:
PETEC 98510 - zmiešavacie trubička pre zdvojené striekačky / kartuša 24 ml / 50 ml
PETEC 98603 - 3 ks zmiešavacích trubičiek pre zdvojené striekačky / kartuša 24 ml / 50 ml na závesné karte