STOP & GO Ultrazvukový prístroj na ochranu proti kunám

Vysoko účinný ultrazvukový prístroj s piezo-kalotovým reproduktorom s uhlom vyžarovania 160 ° sa používa ako ochrana proti kunám, ktoré často pôsobia značné škody na vozidlách v garážach, v dielňach, na parkoviskách, odstavných plochách atď. Zvlášť nebezpečné a na opravu nákladné sú kunami rozhryzené vodiče elektroinštalácie, brzdové hadičky, hadice chladenia / kúrenia, manžety, klinové remene a ďalšie súčasti automobilov.

Použitie nezávisle napájaného prístroja 2 batériami je univerzálny tak v automobile, tak aj v dome, na pôde, v prístrešku pre auto, na parkovisku, na odstavnej ploche predajne automobilov, v autobazáre, v stodole, v záhradnej kôlni, v stajni pod. Prístroj vyžaruje ultrazvukové vlny v rozsahu, ktorý zodpovedá tomu, aký vydávajú určité zvieratá v strachu ako akútny varovný prejav, čo Kune signalizuje najvyššie nebezpečenstvo. Aby si na taký ultrazvuk nezvykla, dochádza automaticky k zmene priebehu akustického signálu (frekvenčná modulácia). Funkčnosť prístroja signalizuje kontrolka. Ak svieti alebo bliká, je garantovaná jeho plná funkcie. Ultrazvuk produkovaný prístrojom nie je z väčšej časti ľudským uchom zachytiteľný. Občas môže byť nejaký zvuk počuteľný, inokedy opäť žiadny.
 
Aplikácia:
Do prístroja sa inštalujú 2 batérie 1,5 V. Odporúčajú sa batérie 2x1,5 Mignon AA alkali-mangán, ktoré zaisťujú spoľahlivú a bezúdržbovou funkciu prístroja po dobu cca 12 mesiacov. Prístroj sa umiestni do priestoru, ktorý je potrebné chrániť proti útoku kuny.
Účinnosť tohto ultrazvukového prístroja, vyvinutého spoločnosťou Norbert Schaub GmbH (leader na nemeckom trhu), je vysoká a mnohonásobne v praxi overená. Prístroj kuny nezabijú, ale odpudzuje ich a chráni tak požadovanou oblasť pred ich útokmi.
 
Technické parametre:
Prevádzkové napätie: jednosmerné 3 V
Napájanie: 2 batérie 1,5 V Mignon AA (Alkali-Mangán)
Frekvencia: 23 kHz ± 2 kHz
Intenzita zvuku: cca 85 dB
Množstvo: 1ks prístroj / blister