Pilana Pásová píla na kov PMS 330/460 AD

Kĺbová automatická pásová píla s možnosťou natáčania ramena do 45 °. Pod uhlom možno rezať v automatickom režime až do priemeru 280 mm. Píla má zabudované trojbodové upínanie, takže materiál je vždy upínaný nielen z boku, ale aj z vrchu, čo má praktické využitie hlavne pri rezaní viacerých kusov materiálu naraz.

Špeciálny rozložený upínací systém pásové píly zamedzuje pohybu a pretočenie rezaného materiálu pri podávaní nastavenej odrezané dĺžky v automatickom cykle. Veľkou výhodou je tiež ovládanie stroja cez ovládací panel, kde sú všetky mechanické prvky stroje ovládané pomocou štandardných tlačidiel a všetky potrebné informácie sa zobrazujú na dotykovom displeji, kde sa zadávajú a zobrazujú rezné parametre kĺbové pásové píly. Možno nastaviť ako posuv do rezu tak aj tlak podľa typu rezaného materiálu.

Ovládací panel píly:

  • Ovládací panel má v štandardnom vybavení dotykový displej pre zadávanie rezných operácií a ich priebežného sledovaní. Má prehľadnú farebnú grafiku s podrobným informačným systémom o momentálnom stave pásové píly. Všetky mechanické operácie sa ovládajú za pomocou tlačidiel, ktoré slúžia k jednoduchému ovládanie všetkých prvkov stroja. Na píle možno nastaviť ako posuv do rezu, tak prítlak do rezu podľa normy rezaného materiálu.

Upínanie materiálu:

  • Automatická kĺbová pásová píla má v štandardnom vybavení vrchnej hydraulické upínanie, ktoré je zabudované napevno na stroji a slúži na uchopenie rezaného materiálu zo všetkých strán rovnomerne.
  • Všestranný upínací systém má hlavnú výhodu pri rezaní viacerých kusov tyčí alebo rúrok, kde je nežiaduce akýkoľvek pohyb medzi jednotlivými tyčami.

Automatická detekcia začiatku rezu:

  • Kĺbová automatická pásové píla má detekciu začiatku rezu. Takže pri spustení rezného cyklu rameno píly zosúva k materiálu vždy rýchloposuvom, tesne nad materiál sa spúšťa nastavený posuv a tlak do rezu. Pri dokončení rezu rameno vysúva vždy len niekoľko milimetrov nad rezaný materiál, tak aby bol celý cyklus delenia čo najrýchlejší. Tento systém dobre bráni zničeniu pílového pásu pred nechceným nabehnutím do materiálu.

Rezanie pod uhlom:

  • Rameno možno jednoducho vytočiť za pomocou aretačnej páky. Pod uhlom 45 ° možno rezať obdĺžnik až do veľkosti 330 x 280 mm v automatickom režime.
  • Vďaka špeciálnym svěrákům možno rezať rovnakú kapacitu aj po viacerých kusoch tyčí naraz teda vo zväzku.
  • Napínanie pílového pásu je ručná za pomocou indikátora napnutie s automatickou detekciou pretrhnutí pílového pásu.

Karbidové vedenie pílového pásu:

  • Karbidové vedenie má na jednej strane drážky pre rozvod chladiacej kvapaliny, čo výrazne zvyšuje oteruvzdornosť karbidov a celkovo predlžuje ich životnosť.
  • Chladenie je vyvedené do vodiacich kociek pre čo najvyššiu účinnosť.

Vynášač oceľových triesok:

  • Píla je vybavená závitovkových vynášačom oceľových triesok. Slimák je poháňaný pomocou bezporuchového hydromotora, kde možno nastaviť rýchlosť otáčania pomocou škrtiaceho ventilu. Pod šnekovým vynášačom je priamo nádrž na chladiacu kvapalinu. Tento systém slúži k výbornej separáciu chladiva a oceľových triesok. K spusteniu dochádza automatický s rozbehom pílového pásu.

Hydraulické napínanie pílového pásu:

  • Automatická kĺbová pásová píla PMS 330/460 AD má v štandardnom vybavení hydraulické upínanie, ktoré je zabudované napevno na stroji a slúži na uchopenie rezaného materiálu zo všetkých strán rovnomerne. Veľkosť pílového pásu je 4130 x 27 x 0,9 mm.

Technické parametre:
Napätie: 400 V
Motor: 3,7 kW
Rozmer pásu: 4130 x 27 x 0,9 mm
Rýchlosť pásu: 25 - 85 m/min.
Maximálny rezný priemer: 330 mm
Rozmery stroja: 2200 x 2040 x 1530 mm
Hmotnosť stroja: 1430 kg
Hmotnosť balenia: 1668 kg

Maximálne rozmery rezaného materiálu:
Profil guľatý/Profil štvorcový/Profil obdĺžnikový
0 ° 330 mm/330 x 330 mm/330 x 460 mm
45 ° 280 mm/280 x 280 mm/280 x 330 mm