Pilana Pásová píla na kov PMS 250/300 AN

Kĺbová automatická pásová píla patrí v skupine kĺbových automatov k tej najvyššej triede ako z hľadiska kvality, ako aj z hľadiska tuhosti konštrukcie. Pri svojej kapacite ramena do priemeru 250 mm, váži stroj bez dopravníka 1430 kg. Konštrukcia v kombinácii s oceľou a liatinou zaisťuje nízke vibrácie pri reze, čo výrazne zvyšuje životnosť bimetalového pílového pásu.

Robustnosť tiež zaisťuje dlhšiu životnosť pásové píly ako u strojov s oklamaný a ľahkou konštrukciou, kde bývajú náklady na prevádzku po desiatich odpracovaných rokoch väčšinou neúnosné a je potreba kúpiť nový stroj. Veľkou výhodou je tiež ovládanie stroja cez ovládací panel, kde sú všetky mechanické prvky stroje ovládané pomocou štandardných tlačidiel a všetky potrebné informácie sa zobrazujú na dotykovom displeji, kde sa zadávajú a zobrazujú rezné parametre kĺbové pásové píly. Možno nastaviť ako posuv do rezu tak aj tlak podľa typu rezaného materiálu.

Ovládací panel píly:

  • Ovládací panel má v štandardnom vybavení dotykový displej pre zadávanie rezných operácií a ich priebežného sledovaní. Má prehľadnú farebnú grafiku s podrobným informačným systémom o momentálnom stave pásové píly. Všetky mechanické operácie sa ovládajú za pomocou tlačidiel, ktoré slúžia k jednoduchému ovládanie všetkých prvkov stroja. Na píle možno nastaviť ako posuv do rezu, tak prítlak do rezu podľa normy rezaného materiálu.

Upínanie materiálu:

  • Robustný ťažké zveráky so silnými hydraulickými piestami zaisťujú maximálne možné upnutie. Predná zverák je rozdelený na dve časti, tak aby zvieral rezaný materiál pred i za rezom, čo výrazne znižuje chvenie na pílovom páse a zabraňuje poškodeniu jeho pri dokončení rezu, kedy odrezaný kus zostáva upnutý v čeľustiach aj po dorezaný materiálu.
  • Podávací zverák sa posúva po brúsených hriadeľoch s veľkým priemerom pre maximálnu stabilitu. Podávací zverák pomocou pohyblivej čeľusti dokáže rezaný materiál o niekoľko milimetrov predsadiť pred pevnou čeľusťou, tak aby nedochádzalo k nárazu u nerovného materiálu.

Automatická detekcia začiatku rezu:

  • Kĺbová automatická pásové píla má detekciu začiatku rezu. Takže pri spustení rezného cyklu rameno píly zosúva k materiálu vždy rýchloposuvom, tesne nad materiál sa spúšťa nastavený posuv a tlak do rezu. Pri dokončení rezu rameno vysúva vždy len niekoľko milimetrov nad rezaný materiál, tak aby bol celý cyklus delenia čo najrýchlejší. Tento systém dobre bráni zničeniu pílového pásu pred nechceným nabehnutím do materiálu.

Karbidové vedenie pílového pásu:

  • Karbidové vedenie má na jednej strane drážky pre rozvod chladiacej kvapaliny, čo výrazne zvyšuje oteruvzdornosť karbidov a celkovo predlžuje ich životnosť.
  • Chladenie je vyvedené do vodiacich kociek pre čo najvyššiu účinnosť.

Vynášač oceľových triesok:

  • Píla je vybavená závitovkových vynášačom oceľových triesok. Slimák je poháňaný pomocou bezporuchového hydromotora, kde možno nastaviť rýchlosť otáčania pomocou škrtiaceho ventilu. Pod šnekovým vynášačom je priamo nádrž na chladiacu kvapalinu. Tento systém slúži k výbornej separáciu chladiva a oceľových triesok. K spusteniu dochádza automatický s rozbehom pílového pásu.

Hydraulické napínanie pílového pásu:

  • Automatická kĺbová pásová píla PMS 250/300 AN má v štandardnom vybavení hydraulické napínania pílového pásu s automatickou detekciou pretrhnutí.
  • Veľkosť pílového pásu je 3505 x 27 x 0.9 mm.

Rezanie viac kusov naraz (vo zväzku):

  • V štandardnom vybavení píly sú Zväzkovacie zveráky, pre každý zverák jeden. Zveráky sa zapájajú k hydraulickému agregátu pomocou rýchlospojok, takže nie je potrebné žiadne náradie. Na Svazkovací zvierač možné jednoducho nastaviť výšku a dĺžku zväzku, tak aby dochádzalo k pevnému uchopeniu všetkých tyčí rovnomerne a nedochádzalo k zadrhávania predovšetkým v strede zväzku.
  • Maximálna šírka zväzku je 250 mm, minimálna šírka zväzku je 150 mm.
  • Maximálna výška zväzku je 130 mm a minimálna je 100 mm.

Technické parametre:

Napätie: 400 V
Motor: 2,2 kW
Rozmer pásu: 3505 x 27 x 0,9 mm
Rýchlosť pásu: 22 - 75 m/min.
Maximálny rezný priemer: 250 mm
Rozmery stroja: 2150 x 2200 x 1910 mm
Hmotnosť stroja: 1430 kg
Hmotnosť balenia: 1570 kg

Maximálne rozmery rezaného materiálu:
Profil guľatý/Profil štvorcový/Profil obdĺžnikový
0 ° 250 mm/250 x 250 mm/300 x 250 mm