Pilana Pásová píla na kov PMS 460/600 HAD

Plne poloautomatická pásová píla s bezkonkurenčnou tuhosťou, ktorá sa odvíja od celkovej hmotnosti stroja. Veľká tuhosť konštrukcie az toho plynúce životnosť pílových pásov radí túto pásovú pílu do najvyššej triedy v kategórii kĺbový poloautomat. Na píle možno bez problému rezať aj plnú legovanú oceľ až do priemeru 460 mm a dĺžky 600 mm. Plynulá regulácia otáčok je zaistená mechanickým variátorom, kde možno vidieť aktuálne reznú rýchlosť na digitálnom displeji ramena píly.

Ovládacie prvky sú umiestnené na otočnom ovládacom paneli pre individuálne nastavenie. Jedná sa o osvedčený typ pásové píly so skvelou dostupnosťou náhradných dielov i po desiatich rokoch prevádzky, takže sa na stroj môžete spoľahnúť aj po dlhej dobe prevádzky. Strojové pásová píla PMS 460/600 HAD je vhodná do dielní a prevádzok tiež s nepretržitou prevádzkou, kde je kladený veľký dôraz na kvalitu, spoľahlivosť a životnosť strojov.

Rameno pásové píly:

  • Robustné oceľové rameno s veľkými obežnými kolesami pre čo najmenší uhol lomu pílového pásu. Pílový pás má šírku 41 mm a dĺžku 5330 mm, čo znižuje rotáciu pílového pásu ku karbidovým vodiacim kameňom.
  • Vodiace lišty sú umiestnené na rybinové drážke pre rýchle a pevné nastavenie.
  • Emulzné chladenia je vyvedené do vodiacich kociek pre čo najefektívnejšie chladenie. Napínanie pílového pásu je hydraulické pre ľahkú a rýchlu výmenu pílového pásu. Čistiaca kefka má vlastný elektrický pohon.

Karbidové vedenie pílového pásu:

  • Karbidové vedenie má na jednej strane drážky pre rozvod chladiacej kvapaliny, čo výrazne zvyšuje oteruvzdornosť karbidov a celkovo predlžuje ich životnosť.
  • Chladenie je vyvedené do vodiacich kostiach pre čo najvyššiu účinnosť.

Motor a prevodovka:

  • Motor s výkonom 3,7 kW je spojený s prevodovkou klinovým remeňom, kde sa nachádza variátor pre plynulú reguláciu otáčok pílového pásu. Variátor je veľmi spoľahlivé mechanické zariadenie pre nastavenie reznej rýchlosti.
  • Nahrádza zložitý a drahý frekvenčný menič, čo zvyšuje spoľahlivosť hlavne v ťažkých prašných prevádzkach. Ďalšou výhodou je lepšia odolnosť tohto systému na výkyvy okolitých teplôt (nevykurovanej haly a pod.).

Ovládací panel:

  • Praktický ovládací panel s kompletnou diagnostikou stavu pásová píly za pomocou led diód. Tlačidlá majú krytie pred vnikom kvapaliny rovnako ako celý panel, čo je veľká výhoda cez konkurenčnými ovládacími panelmi so štandardnými tlačidlami, ktoré sú náchylné k opotrebovaniu a nespoľahlivosti pri dlhodobom používaní. Na paneli nájdete nákres píly, kde sú informačné led diódy pre jednotlivé časti stroja, podľa ktorých je možné presne určiť aktuálny stav celého stroja.

Upínanie materiálu:

  • Hydraulické upínanie s veľkým rozsahom až do 600 mm.
  • Čeľuste zveráku sú vyrobené so silné frézované železnej platne so špeciálnou drážkami proti preklzu kruhových prierezov deleného materiálu.
  • Oceľová vymeniteľná čeľusť zveráku je čiernené pre lepšiu odolnosť proti prípadnej oxidácii. Teleso zveráku zabraňuje zanášaniu zveráku železnými šponami.

Rezanie úkosov:

  • Poloautomatická píla má jednoduché nastavenie ramena do uhla pomocou ručnej zaisťovacej páky na ľavú stranu aj pravú stranu až do uhla 60 °, kde možno rezať maximálnou do ø300 mm.
  • Pri nastavení ramena do uhla 45 ° je možné rezať až do Ø460 mm

Technické parametre:

Napätie: 400 V
Motor: 3,7 kW
Rozmer pásu: 5330 x 41 x 1,3 mm
Rýchlosť pásu: 26 - 80 m/min.
Maximálny rezný priemer: 460 mm
Rozmery stroja: 2810 x 1130 x 1870 mm
Hmotnosť stroja: 1320 kg
Hmotnosť balenia: 1500 kg

Maximálne rozmery rezaného materiálu:
Profil guľatý/Profil štvorcový/Profil obdĺžnikový
0 ° 460 mm/460 x 460 mm/600 x 445 mm
45 ° 460 mm/460 x 460 mm/-
60 ° 300 mm/300 x 300 mm/-
45 ° (L) 460 mm/460 x 460 mm/-
60 ° (L) 300 mm/300 x 300 mm/-