Krátkovlnná infračervená sušička Procarosa PROFI-2AT

Základné parametre: napätie 230 V, sušiaca plocha 800 x 1000 mm.

Hlavné výhody:

  • stabilná konštrukcia s hydraulickým ramenom
  • ovládací panel s displejom
  • možnosť výberu programu sušenia (základný náter, stredný náter, lakovanie)

 

Ďalšie výhody:

  • elektronické nastavenie časovača
  • elektronické nastavenie teploty sušenia
  • individuálne 360° nastavenie každého z dvoch svetiel
  • jednoduchá manipulácia s osvetľovačom
  • kolieska s guľôčkovými ložiskami a parkovacou brzdou

 

Vlastnosti infračervenej sušičky farieb Procarosa PROFI-2AT:

Je to najmenší model z radu hydraulických ramenných žiaričov. Radiátor stojí na menšej základni s dvoma infračervenými lampami. Vďaka hydraulickému ramenu je možné dosiahnuť na ťažko prístupné miesta, ako je strecha alebo kapota vozidla. Je vybavený systémom VPOWER so silikónovými, krátkovlnnými, infračervenými a halogénovými lampami. Kremíkové sklo je číre a poskytuje dobrú odolnosť voči prenosu vysokých teplôt.

 

Použitie infračervenej sušičky Procarosa PROFI-2AT na sušenie lakov:

Infračervené sušičky farieb sú modernou a veľmi obľúbenou formou sušenia farieb, lakov, tmelov a podobne. Princíp infračerveného sušenia spočíva v tom, že teplo preniká priamo do materiálu a vysušuje materiál zvnútra von. To znamená, že sušenie prebieha od spodných vrstiev farby, čo pomáha redukovať bubliny alebo iné povrchové chyby. Zásadne urýchľuje proces schnutia a stabilizuje jeho priebeh. Výsledkom je brilantný povrch a výrazné zrýchlenie a zjednodušenie práce. Rozjasňovač je tiež takmer nepostrádateľným pomocníkom v zle vyhrievaných oblastiach.


Hoci sú infračervené žiariče primárne určené pre autolakovne, sú dokonalou odpoveďou na príslovie väčšiny zákazníkov, že čas sú dnes peniaze. Tieto sušičky sa v poslednom čase začali hojne využívať v celom spektre zákazníkov, či už na hobby použitie, alebo v priemysle. Novou vlnou zákazníkov sú napríklad salóny a autodielne.


Technické špecifikácie:
Napätie [V]: 230, Vykurovací výkon [W]: 2 x 1000, Sušiaca plocha [mm]: 800 x 1000, Časovač [min]: 0 - 99 (nastaviteľný), Teplota sušenia [°C]: 40 - 100, Ovládací panel s displejom: Rozmery balenia [mm]: 1660 × 240 × 540, Rozmery [mm]: 600 x 1620 x 880, Hmotnosť [kg]: 34