THF 354 AC/DC Pulse + TIG horák + zemniaci kábel

Magnum TIG THF 354 AC DC Digital Pulz je invertorové zváracie zariadenie určené pre profesionálov. Robustná konštrukcia ponúka funkcie nevyhnutné pre vysoko kvalitné zváranie všetkých zliatin hliníka a ďalších zvariteľných materiálov. Model THF 354 má pamäť nastavenia, diaľkového ovládania a pulzu s frekvenciou v rozsahu 0,5 až 999 Hz. Zvárací zdroj bol vyrobený na základe najnovších technologických riešení. Spoľahlivé tranzistory IGBT zvyšujúce účinnosť zdroja energie a výrazne znižujúce jeho hmotnosť a rozmery. Pre metódu TIG je menovitý zvárací prúd 350 A pri 60% pracovnom cykle.

Funkcie ovládacieho panela:

2T/4T - tlačidlo pre výber prevádzkového režimu zdroja v rozsahu 2 alebo 4 taktov.
PULSE - tlačidlo pre zapnutie a vypnutie pulzu zváranie metódou TIG.
TIG MMA - tlačidlo pre výber metódy zvárania MMA, TIG Lift alebo TIG HF.
MEMORY - displej pre výber pamäťového kanálu v rozsahu 1-20. Zariadenie má tiež pamäť posledných nastavenia.
AC DC - tlačidlo pre výber typu zváracieho prúdu, AC pre striedavý prúd a DC pre jednosmerný prúd.
VLNA AC - tlačidlo pre výber vlny. Môžete si vybrať medzi klasickou sínusovou vlnou, štvorcovú vlnou, ktorá sa najčastejšie používa na výrobu viac tepla vo zváracej zóne, lichobežníkovou vlnou vytvárajúca mäkšie oblúk s kvapalnou kúpeľov a trojuholníkovou vlnou preferovanú pre tenké materiály.
Stupnica TIG LADDER - rozsvietená kontrolka indikuje, že daný parameter možno upraviť; Regulácia doby prietoku PLYNU, štartovací prúd I-START, zvárací prúd, ZÁKLADNÉ PROUD nižšia hodnota prúdu pre funkciu PULSE, konečný prúd I-END, plnenie krátera, RISE a DESCENT, tj. Regulácia nárastu a poklesu prúdu, pulz -FREKVENČNÍ frekvencia zmien medzi základným prúdom a zváracím prúdom, AC fREKVENCIE AC frekvencie pre zváranie hliníka, pomer AC BALANCE trvania pozitívny fázy k negatívnej fázy.
DISPLEJ - KANÁL pamäte kanála, REMOTE LED indikujúca režim diaľkového ovládania, OC LED indikujúca poruchu alebo nesprávne nastavené parametre, OT LED indikuje prehriatie zariadenia

Výhody stroja:

TIG AC - zváranie striedavým prúdom so štvorcovými vlnami sa používa na zváranie prvkov vyrobených z hliníka a jeho zliatin. Pozitívne polvlna umožňuje proraření povrchovej vrstvy oxidov, zatiaľ čo záporná polvlna je sprevádzaná poklesom teploty na elektróde a prenosom tepla na zváraný prvok, podporuje hlbší prienik do materiálu. Nastavením vyváženia vlny možno jemne doladiť pomer medzi čistiacim a prenikavým pôsobením elektrického oblúka.
Zváracie zariadenie používa moderné tranzistory IGBT riešenie, ktoré zaisťuje minimálnu elektromagnetické rušenie, nízke straty energie v základných systémoch, čo umožňuje zvýšiť účinnosť a spoľahlivosť zváracieho zdroja.
4 rôzne vlnové TVARY - pre ešte lepšie parametre zvárania a pre konkrétny materiál ponúka zváračka výber vhodného tvaru, obdĺžnikového, lichobežníkového, trojuholníkového alebo sínusového priebehu. Najbežnejšie obdĺžniková vlna, ktorá generuje viac tepla vo zvarovej zóne. Tento priebeh striedavého prúdu umožňuje zvárať hliník s horčíkom, lichobežníková vlna poskytujúca mäkšie oblúk s kvapalnou kúpeľov, trojuholníková vlna preferovaná pre tenké materiály a sínusová krivka odporúčaná pre zváranie čistého hliníka 99,999%
2T/4T - pri dvojtaktu, po stlačení tlačidla štart, nastane proces zvárania, po uvoľnení tlačidla sa proces zvárania zastaví - sa štvortaktom, po prvom stlačení a uvoľnení tlačidla, nastane proces zvárania, sa štvortaktom je práca pohodlnejšie riešenie pre dlhšie zvary.
PULS - Pulzné zváranie umožňuje nielen lepšiu kvalitu zvaru, ale umožňuje aj zváranie v rôznych polohách a zváranie veľmi tenkých prvkov. Zníženie lineárne energie oblúka, a tým zníženie prehriatiu alebo vyhorenia zváraných materiálov.
Funkcia ARC FORCE - umožňuje upraviť dynamiku zváracieho oblúka. Zníženie hodnoty funkcie má za následok mäkký oblúk s menšou hĺbkou prieniku, zatiaľ čo zvýšenie hodnoty funkcie vedie k hlbšiemu prieniku a možnosti zvárania krátkym oblúkom. Ak je pre funkciu ARC FORCE nastavená najvyššia hodnota, je možné"zatlačiť elektródu do zváracej kúpeľa roztaveného kovu prípadne materiál prepáliť.
Funkcia HOT START - jedná sa o dočasné zvýšenie zváracieho prúdu, aby sa uľahčilo zapálenie elektrického oblúka a predohrev zváraného materiálu.

Technické parametre:

NAPÁJANIE: 3x400V 50Hz
DIAĽKOVÉ OVLÁDANIE: ÁNO
PULS: ÁNO
REŽIM 2 TAKT/4 TAKT: ÁNO
DIGITÁLNE PANEL: ÁNO
PROGRAMOVATEĽNÁ PAMÄŤ: ÁNO
FUN STOP: NIE
PRÚDOVÉ ZABEZPEČENIE: 25A
NAPÄTIA VOĽNÉHO BEHU: 67V
PAMATI PROGRAMOV: ÁNO
ROZSAH REGULÁCIE ARC FORCE [%]: ÁNO
ROZSAH REGULÁCIE HOT START [%]: ÁNO
ROZSAH REGULÁCIE HOT START [A]: ÁNO
ROZSAH REGULÁCIE ARC FORCE [A]: ÁNO
MENOVITÝ ZVÁRACIE PRÚD: 350A
PRACOVNÝ CYKLUS - EMISIE: 60%
PRÚDOVÉ ZABEZPEČENIE: 25A
FREKVENCIA pulse: 0,5 - 999 Hz
PRÚDOVÁ FREKVENCIA AC: 1 - 250 Hz
TVARZ VLN AC: 4 vlnovej tvary
HMOTNOSŤ: 29 Kg

KOMPLETNÁ SADA ZAHŔŇA:

  • Zvárací zdroj THF 354 AC/DC Digital Puls
  • Zvárací horák TIG SR18 - 4 m (možno je aj zámena za iný horák s doplatkom)
  • MMA pracovnej kábel zemniaci - 3m
  • Zváracie kliešte pre elektródy - 3 m
  • Hadica pre pripojenie plynu
  • Užívateľská príručka v českom jazyku