Horák BINZEL MB EVO 24 dĺžka 3 metre

Vzduchom chladené horáky MB EVO sú nástupcom horákov MB ERGO a MB GRIP. Preberajú od svojich predchodcov to najlepšie doplnené o nové, inovatívne riešenia.

Typový rad horákov MB EVO predstavujenovú koncepciu horákov,ktorá razí v dizajnovom aj funkčnom riešení úplne nové cesty. Myšlienka je taká, že zvárací horák tvoria spolu s rukou zvárača jeden celok. Jedinečná ergonómia, ktorá je súhrou tvaru rukoväte, umiestnenie i tvaru tlačidiel a konštrukčného riešenia guľového kĺbu, poskytuje každému zvárači dostatok citu a zároveň pohodlie pre prebiehajúci zvárací proces a vysledkom sú najlepšie výsledky zváracích operácií.

Výhodou jeplná kompatibilita spotrebných dielov horákov MB EVO aj EVO PRO s horákmi MB ERGO a MB GRIP. Hubice, prievlaky, pružiny, medzikusy aj bowdeny sú úplne zhodné. Nič teda nebráni k prechodu na používanie horákov MB EVO poťažmo EVO PRO pri zachovaní existujúcich spotrebných dielov.

Prednosti týchto horákov:

  • osvedčený"MB" koncept spotrebných dielov pre dlhú životnosť
  • originálny 2-komponentné rukoväť - robustné a ergonomické riešenie
  • optimálna poloha tlačidla a sploštená konštrukcia rukoväte zaručujú precízne, pohodlné a zároveň bezpečné vedenie horáka
  • guľový kĺb s optimálnym polomerom ohybu - ideálne pre držanie horáka
  • špeciálne navrhnutá vnútorná geometria u plynom chladených horákov MB EVO zaisťuje"studenú" rukoväť a vysokú možnú mieru mechanického zaťaženia
  • robustný a optimálne dimenzovaná centrálne EURO prípojka pre pripojenie ku zváračke

Technické údaje podľa EN 60 974-7:
Zaťaženie: 250 A CO2
220 A zmesný plyn M21 (DIN EN ISO 14175)
Zaťažovateľ: 60%
Pre drôt: 0,8 - 1,2 mm

Pri impulznom zváraní sa výkonnostné parametre redukujú cca o 35% u vodou chladených horákov a až o 40% u vzduchom chladených horákov.