Elektrická ohýbačka trubiek model 060

Ohýbačka rúrok model 060 je pokračovaním radu ručných ohýbačiek, avšak už s elektrickým pohonom. Svojou konštrukciou nadväzuje na úspešnú ohýbačku model 030. Ohýbačka je vysoko mobilné a stabilné za použitia štyroch prídavných nôh. Je možné ju aj pevne zakotviť do podlahy. Ohyb je možný vo všetkých rovinách, teda aj do priestoru. Ovláda sa pomocou tlačidiel umiestnených na ovládacom paneli, ktorý je s ňou káblom voľne spojený. Uhol ohybu je nastaviteľný koncovým spínačom až do 180 °, vypnutie je okamžité na nastavenej hodnote vďaka brzde priamo na pohonným motora.

Vstavaná automatika chráni stroj pred nechceným prepólovaním fáz. Pri nesprávnom sledu fáz nedá stroj spustiť a nie je možné ho poškodiť. Veľkou výhodou tejto ohýbačky je možnosť použitia všetkých segmentov, prievlakov a unášacích kociek z ohýbačky model 030, je teda priamym rozšírením ručné verzie na motorovú. Pohon je zaistený silným elektromotorom s brzdou a planétovou prevodovkou. Stroj je vybavený zásuvkou pre prívodný kábel. Veľkosť uhla ohybu je zaistená ľahko prestaviteľným koncovým spínačom.

Ohýbačka je dodávaná bez segmentov a upínacích prvkov. Ako zvláštne príslušenstvo je možné ohýbačku vybaviť ohýbacími súpravami podľa Vašich potrieb.

Je možné doobjednať akýkoľvek atypický segment. V tomto prípade je nutné počítať s potrebnou výrobnou lehotou a vyššou cenou.

Technické parametre:
Max. hrúbka steny: 2,5 mm
Max. priemer materiálu: 32 mm
Ohyb o 180 °: cca 4 s
Max. krútiaci moment motora: 1400 Nm
Príkon: 100 W
Elektrické pripojenie: 400 V
Rozmery (š × v × h): 240 × 750 × 240 mm
Hmotnosť: 88 kg