Skrutkový kompresor Atmos Albert E.50-10 STANDARD + vzdušník + sušička

Kompresor sa vzdušníkom 270l a integrovanou sušičkou
Skrutkové kompresory sú určené pre náročné aplikácie vyžadujúce spoľahlivosť, vysoký výkon a množstvo dodávaného vzduchu, nízku hlučnosť či trvalý chod (viaczmenné prevádzky). Skrátka všade tam, kde piestové kompresory, vzhľadom k svojim konštrukčným vlastnostiam, už nestačí.

Kompresory Albert sú výsledkom celkom nového pohľadu na konštrukciu skrutkových kompresorov. Pre relatívne malé výkonové úrovne je nasadený veľký pomalobežný skrutkový blok. Elektromotor priamo poháňa hlavný rotor skrutkového bloku, čo zásadným spôsobom obmedzuje náklady na údržbu, ktoré sú u skrutkových kompresorov s iným druhom náhonu výrazne vyššia.

Výkonnosť kompresora je riadená buď ako u piestových kompresorov (zapnuté / vypnuté) v závislosti od tlaku vo vzdušníku alebo klasickým sacím regulátorom, s novým systémom riadenia podľa tlakovej úrovne, popr. pokrokovú spojitú reguláciou prevádzky, ktorá výkonnostné parametre stroja optimalizuje v reálnom čase plynulou zmenou otáčok v závislosti na odoberanom množstvo stlačeného vzduchu (rada Albert Vario).

Vďaka nízkym otáčkam stroja nepotrebuje niektoré podporné okruhy, ktoré u rýchlobežných strojov sú nevyhnutné, čo znamená zníženie počtu komponentov a teda ďalšie zvýšenie spoľahlivosti. Jednou z hlavných predností tejto rady skrutkových kompresorov je veľmi nízka hlučnosť, a to ako v porovnaní s piestovými kompresormi, tak aj v porovnaní s konkurenčnými skrutkovými kompresormi.

Výhody skrutkových kompesor oproti piestovým
úspora energie - odstránenie behu naprázdno
vysoká účinnosť
odstránenie prevodovky alebo prevodu klinovým remeňom
energeticky úsporný systém chladenia
spoľahlivosť - zníženie počtu komponentov
veľmi nízke vibrácie
nízke otáčky - dlhá životnosť (až 80 000 mth)
nízka hladina hluku

Technické parametre:
Napájacie napätie: 3 x 400 V
Pohon: Direct Drive
Maximálny pretlak: 10 bar
Vypínací tlak: 10 bar
Spínací tlak: 8 bar
Výkonnosť: 0,85 m3 / min
Výkon motora: 5,5 kW
Menovité otáčky motora: 1 455 min-1
Hlučnosť: 69 dB (A)
Výpustný kohút: G 1/2
Tlaková nádoba: áno - 270l
Kapotáž: nie
Sušička vzduchu: áno - integrovaná
Rozmery (Š x D x V): 685 x 1665 x 1340 mm
Hmotnosť: 235 kg